Sunnuntaina söimme ystävien kanssa tällaista ruokaa....
Broileria kermaisessa kastikeessa, riisiä, hunajabataatteja ja salaattia ( vihersalaattia, keltaista paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja fetajuustoa)
Uunibroileria kermaisessa kastikkeessa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 pkt = 8 kpl broilerin/kananpojan rintafileitä ( tai ohutleikkeitä), maustamaton
paprikajauhetta, currya, suolaa, mustapippuria
rasvaa lihojen ruskistamiseen
Kastike:
1 iso sipuli lohkoina + 2 rkl öljyä pannulle
1 pieni prk kokonaisia herkkusieniä valutettuna
1½ dl hillosipuleita ilman lientä
5-6 aurinkokuivattua tomaattia leikeltynä pienemmiksi
n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl vettä
4 dl ruokakermaa ( laitoin 15 prosenttista)
1 kanaliemikuutio
vaaleaa Maizena kastikesuurusta
samoja mausteita mitä lihojen maustamisessa
Mausta rintafileet ja laita lihat maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. (tai mausta ne jo edellisenä päivänä) Ruskista lihat paistinpannulla ja siirrä isoon uunivuokaan.
Valmista kastike. Kuullota ensin sipuleita paistinpannulla, lisää sitten sienet, hillosipulit ja tomaatit, kuullota pari minuuttia. Kaada sekaan vesi ja ruokakerma, kiehauta seos ja suurusta kastike Maizenalla löysäksi kastikkeeksi. ( sakenee ja maku tiivistyy uunissa) Lisää samoja mausteita kuin mitä käytit lihojen maustamisessa. Kaada kastike lihojen sekaan vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 - 200 asteisessa uunissa 40 -50 min. Kannen tai alumiinifolion vois laittaa kypsentämisen loppupuolella vuoan päälle, ettei kastikeosuus turhaan haihdu.
Lopusta broilerista ja riistä tein kotoista risottoa seuraavan päivän lounaalle.
Kommentit