Sunnuntaina söimme ystävien kanssa tällaista ruokaa....

2053572.jpg

Broileria kermaisessa kastikeessa, riisiä, hunajabataatteja ja salaattia ( vihersalaattia, keltaista paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja fetajuustoa)

 

 

Uunibroileria kermaisessa kastikkeessa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2 pkt = 8 kpl broilerin/kananpojan rintafileitä ( tai ohutleikkeitä), maustamaton

paprikajauhetta, currya, suolaa, mustapippuria

 

rasvaa lihojen ruskistamiseen

 

Kastike:

1 iso sipuli lohkoina + 2 rkl öljyä pannulle

1 pieni prk kokonaisia herkkusieniä valutettuna

1½ dl hillosipuleita ilman lientä

5-6 aurinkokuivattua tomaattia leikeltynä pienemmiksi

n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl vettä

4 dl ruokakermaa ( laitoin 15 prosenttista)

1 kanaliemikuutio

vaaleaa Maizena kastikesuurusta

samoja mausteita mitä lihojen maustamisessa

 

Mausta rintafileet ja laita lihat maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. (tai mausta ne jo edellisenä päivänä) Ruskista lihat paistinpannulla ja siirrä isoon uunivuokaan.

Valmista kastike. Kuullota ensin sipuleita paistinpannulla, lisää sitten sienet, hillosipulit ja tomaatit, kuullota pari minuuttia. Kaada sekaan vesi ja ruokakerma, kiehauta seos ja suurusta kastike  Maizenalla löysäksi kastikkeeksi. ( sakenee ja maku tiivistyy uunissa) Lisää samoja mausteita kuin mitä käytit lihojen maustamisessa. Kaada kastike lihojen sekaan vuokaan. Kypsennä ruokaa 175 - 200 asteisessa uunissa 40 -50 min. Kannen tai alumiinifolion vois laittaa kypsentämisen loppupuolella vuoan päälle, ettei kastikeosuus turhaan haihdu.  

2053569.jpg

Lopusta broilerista ja riistä tein kotoista risottoa seuraavan päivän lounaalle.