Tai voishan näistä pikkusuolaisista leivonnaisista muunkin mallisia tehdä esim. nyyttejä, tankoja, puolikuun mallisia jne...

CIMG9590-normal.jpg

Kermaviiliä tahtoo silloin tällöin jäämään jääkaappiin käyttämättä ja yleensä se tulee sitten johonkin makeaan leivonnaiseen käytettyä esim. marjapiirakkaan tms..... vaan voisihan siitä kermaviilistä loihtia jotain suolaistakin. Tällä pohja-ohjeella olen tehnyt aikaisemminkin ja mielestäni tämä taikina on oikein helppokäyttöinen  leivonnaisen mallista riippumatta.

Valion sivuilta löytyy alkuperäinen ohje näihin kinkkukolmioihin, kurkatkaa sieltä ohje....mulla ohje muuttui matkan varrella paljonkin.

Minä tein alla olevasta ohjeesta 16 kpl isohkoja kolmioita ja yhden pienen täytetyn suolaisen pitkon.

8 kolmioon laitoin täytteeksi savukinkkua + paprikaa+auraa ja

8 kolmion laitoin täytteeksi savunkinkkua+paprikaa+punaista mmentalraastetta

pienessä suolaisessa pitkossa on täytteenä kinkkua ja laktositonta yrttituoerjuustoa

 

Kinkkukolmiot
(n. 25 kpl .... tai kuten minä tein 16 kolmiota ja yhden pitkon)

Taikina
150 g voita (tai leivontamargariinia)
5 dl vehnäjauhoja ( tai kuten minä laitoin 2 dl hiivaleipäjauhoja ja 3 dl vejnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kermaviiliä

Täyte

savukinkkua ( n. 200 g kolmioihin ja pitkoon yhteensä)

voimakasta juustoraastetta (n. 2 dl)

auraa (8 kolmioon n. ½ pkt)

1 pienehkö suippopaprika pieninä kuutioina

(pitkoon yrttituorejuustoa n. 50 g)

Voiteluun
1 muna

Pinnalle vielä juustoraastetta tai seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä.... jos jotain koristetta haluaa laittaa

 

Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna vuosipussin sisällä.... minä tein taikinan jo edellisenä iltana jääkaappiin.

Valmista täyte. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi  ja kuutioi paprika oikein pieneiksi kuutioiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille.... kts kuva alla. Voitele taikinan reunat munalla. Taita taikinapalat kolmioiksi ja ummista reunat haarukalla painellen tai sormin painelemalla, kuten minä tykkään tehdä.

 

Voitele kolmiot munalla ja pistele haarukalla. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä tms. Paista n. 200 asteessa 12 -15 min. Varo, tummuvat helpolla liikaa....varsinkin jos kaulitset taikinan ohueksi, kuten minä tein.

CIMG9566-001-normal.jpg

Kolmioiden täyttövaihe ja ummistaminen.... en käyttänyt haarukkaa ummistamisessa, vaan tykkään tökkiä sormella päältä ja hyvin pysyvät kiinni. Ennen kolmioksi taittamista olen voidellut reunat munalla varmistaakseni kiinnipysymisen. Yksikään ei auennut.... moniss aohjeissa, kuten tämänkin alkuperäisohjeessa kehoitetaan reunat voitelemaan kylmällä vedellä ennen ummistamista.

 

CIMG9604-normal.jpg

 

CIMG9600-normal.jpg

Jotta kanssasyöjän olis helpompi erottää toisistaan eri täytteet, en laittanut auraversioon mitään koristetta....

 

CIMG9587-normal.jpg

Tällainen pikkuinen pitko syntyi jämätaikinapalasta.... keskellä pohjalla paksuhko kerros yrttituorejuustoa ja sen päällä savukinkkua+pippurikinkkua....munalla voideltu päältä ja pikkasen juustoraastetta päälle. Paisto tälläkin n. 200 asteisessa uunissa ... jos jollekin lukijalle on vieras tällaisen pitkon tekotapa, kurkkaa se tästä linkistä.