CIMG0409.jpg

Lapsuudenkodin tapaan, olen aina pienenkin karjalanpaistitähteen hyödyntänyt lihakeitoon. Näin tein myös joulun jälkeen. Karjalanpaistia oli sen verran vähän, että laitoin lisäksi naudan 10% jauhelihaa lisäksi aika isoina kokkareina paistettuna.

Keittokattilallinen koostui; noin 1,3 litraa vettä, 1 lihaliemikuutio, 5 oikein isoa perunaa lohkoina, 400 g keittojuureksia, 2 keltasipulia, 400 g naudan jauhelihaa paistettuna, mausteita (soijakastiketta, suolaa, sipulijauhetta, paprikajauhetta ja suolaa) ja keiton kypsentämisen loppupuolella (koska paisti oli niin kypsää) lisäsin noin 4 dl karjalanpaistin loppuja nesteineen. Lopussa vielä maun ja sakeuden tarkistus.

CIMG0413.jpg

Hyvää keitto on, vaikka paistinloppu hieman muusaantuisikin sekaan. Jo pienestä määrästä karjalanpaistia tulee keittoon lisämakua.