CIMG9276-normal.jpg

Tämän rapean kaura-omenapaistoksen ohje on ollut joskus aikoinaan Savon Sanomissa.

Minä tein vain puolikkaan annoksen alkuperäisestä ohjeesta, joten alla ohje millä tulee 3-4 syöjälle pieni jälkiruoka-annos.

 

Rapea kaura-omenapaistos

3 isoa omenaa
vaaleaa siirappia
kanelia
50 g voita
½ dl fariinisokeria
2 dl kaurahiutaleita


Lado kuorittujen omenoiden lohkot voideltuun uunivuokaan ja lorauta päälle siirappia oman maun mukaan....minä laitoin aika maltillisesti.  Ripottele kanelia omenalohkojen päälle.. Sulata voi juoksevaksi. Sekoita siihen fariinisokeri ja kaurahiutaleet.
Levitä seos omenien päälle ja kypsennä n. 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Varo ettei paitos tummu pinnalta liikaa....tarvittaessa lämpöä hieman pienemmälle.Tarjoile paistos haaleana kylmän vaniljakastikkeen kera.

 

CIMG9272-normal.jpg

Hyvää oli...pinta oli ihanan rapea vasta valmistuneena, sittenmin se kylläkin hieman pehmeni.... vaan ei sekään haitannu. Olen ollut hieman skeptinen siirapin käytössä tällaisissa paistoksissa, vaan hyvin sen maku natsasi yhteen muiden makujen kera.