Huom. ohjeella tulee iso vuoallinen ruokaa.
Possua ja juureksia
10 viipaletta possun ulkofilettä
öljyä paistamiseen
sitruunapippuria
suolaa
paprikajauhetta
tuoretta timjamia
3 isoa keltasipulia lohkoina
3 dl ruokakermaa + 2 dl vettä
sinappia
lihaliemifondia tai lihaliemikuutio
500 g pss isoja juureskuutioita (pakaste)
pinnalle tuoretta persiljaa
Nuiji lihat kevyesti muovin läpi lihanuijalla. Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla ja laita isoon uunivuokaan. Mausta lihat. Levitä juureskuutiot lihojen päälle. Freesaa paistinpannulla sipulit. Lisää pannulle ruokakerma + vesi ja mausteita ja anna seoksen kiehahtaa. Kaada seos uunivuokaan. Kypsennä ruokaa +200 asteisessa uunissa ensin n.½ tuntia ja alenna sitten lämpö n.175 ja hauduttele ruokaa vielä ainakin toinen puoli tuntinen.
Itse en olisi tälle aterialle perunoita kaivannut ollenkaan, vaan oli vieraanpaa porukkaa syömässä, enkä tiennyt heidän ruokailutottumuksiaan... pakastealtaan lankkuperunat saivat kelvata perunoita haluaville.
Aika tuhtia ruokaa, vaan näyttihän tuo kelpaavan nälkäisille työmiehille...
Kommentit