IMG_20241217_101458.jpg

Pullaa ei Mimmin keittiössä pitänyt tehä olleskaaan, van toisin kävi. Tuli tehtyä eilen kaksikin taikinaa. Ekasta taikinasta tein luumumermeladi-vaniljakreemipullia. Kovin laakeaksi en näihin syvennystä painanut, kun täytteet ovat kuitenkin aika makeita makuumme.

Eli näissä on hyvin kohonneet ihan tavalliset pikkupullat, painoin syvennyksen keskelle lähes pohjaan asti, voitelin reunat munaseoksella, pistelin pohja-osan haarukalla reikiä täyteen ja laitoin täytteet. Pursottamalla toki sais näppärästi, nopeasti ja siististi täytteet laitettua, mutta jätimpä pursotuspussit nyt kaappiin ja laitoin täytteet ihan vaan kahdella lusikalla. Yhdestä Valion vaniljakreenipurkillisesta piisasi minulla 22 pullaan pieni silmä. Paitoin 200-225 asteisessa uunissa ihan pikkasen herraskaisiksi (siis nippa-nappa kylsiksi). Ihanna pehmeitä pullia tuli, vaikka mulla on taikinassa nesteenä täysmaito ja muniakin laitoin taikinaan. Oon edelleenkin sitä mieltä, että pullan pehmeys ei oo siitä kiinni, että mikä on nesteenä ja onko taikinassa kananmunaa. Aika monet vannovat vesipohjaisen ilman kananmunaa tehdyn taikinan nimeen. Mää en!

GridArt_20241217_095717001.jpg

Meille näissä piisaa makeutta näinkin, niin jätän yleensä reunasokerit pois.

IMG_20241217_100456.jpg

IMG_20241216_115410_edit_13108779915155.

Jääkaapissa nökötti aukaistu sitruunakreemiprk, joten laitoin sitä muuamaan pullaan silmäksi. Sitruunakreemisilmäpullat olivat omaan makuuni oikeinkin hyviä.