CIMG3606-normal.jpg

Tämän ihanan mehevän kardemummakakun ohjeen olen ottanut  Liian hyvää-blogista. Iso kiitos Annelle monista ihanista ohjeista.

Ekalla kertaa tein vain yhden kakun, kuten yleensäkkin kun kokeilen minulle vierasta ohjetta. Saman tapaisia kakkuja olen kyllä aikaisemmin tehnyt Kaarina Roinisen ohjeilla. Sittemmin olen tätä Annen ihanuutta tehnyt jo kolmeen otteeseen isommat satsit. Kaikki kelle olen kakkua antanut  maistella, ovat kyllä kehuneet tämän makua. Tietenkin pitää tykätä kardemumman mausta. Ja kaiken muun lisäksi tämä on niin helppo tehdä. Anne vinkkasi blogissaan, että kakku onnistuu vallan hyvin tehdä rasvasulaankin, joten minä jätin vaahdottamiset kokonaan tekemättä. Rakenne on siltikin kakussa hyvä. Tämän kakun rakennehan on vähän semmoinen pullan ja kakun välimuoto.

CIMG3593-normal.jpg

Tässäpä mehevän kardemummakakun ohje siten miten minä tätä olen muutamaan otteeseen tehnyt...

Mehevä kardemummakakku

18-22 cm:n (irtopohja)vuokaan

Taikina:

150 g sulatettua voita tai margariinia

1½ dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

3½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl jauhettua kardemummaa

1½ dl maitoa

Pinnalle:

hasselpähkinärouhetta (n.½ dl)

raesokeria tai väriraesokeria (n.½ dl)

 

1. Sekoita sulatettu jäähtynyt rasva ja sokeri hyvin sekaisin esim. pallovatkaimella.

2. Lisää munat yksitellen seokseen välillä hyvin vatkaten/sekoittaen..... sillä pallovatkaimella esim.

3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Sekoita nopeasti vain kaikki sekaisin.

4. Vuoraa 18-22 cm:n(irtopohja)vuoka leivinpaperilla. Itse rytistelen paperin ensin käsin ryppyiseksi ja laitan sitten vasta vuokaan.  Kaada kakkutaikina vuokaan ja tasoittele pinta tasaiseksi.

5. Ripottele hasselpähkinärouhe ja raesokeri kakun pinnalle.... niitä voip vaikka pikkasen painaa kakun pintaan kiinnikkin.

6. Paista kakku n.175 asteessa uunin keskitasolla n.40-45 min. Kokeile kakun kypsyys puutikulla kakun keskeltä....kuiva tikku = kypsä kakku. Älä hötkyile paistamisen kanssa....tällainen kakku jää helpolla raakaksi keskeltä, vaikkei kakku iso olekkaan.

CIMG3598-normal.jpg

Ilman paperiakin kakun voip ihan varmasti voidellussa (ja jauhotetussa) vuoassa paistaa, vaan minäkin tykkään käyttää paperia vuoassa kun sillä saa kakun niin helpolla nostettua vuoasta pois....ainaskin jos ei ole irtopohjavuokaa.

CIMG3608-normal.jpg

 

CIMG3627-normal.jpg

Nämä kakut ovat jo eri satsista...sydämen, pitkulaisen ja pyöreän mallisia on tähän mennessä valmistunut.....

CIMG3602-normal.jpg

Kardemummafaneja kun ollaan, tehään tätä kakkua meillä ihan varmasti vielä useinkin...