IMG_20220524_194055.jpg

Pisaa ollaan tehty lähiaikoina aikausein. Ihan tavallisella hiivapohjalla, välillä pitkällä kohotuksella jääkaapissa ja välillä huoneenlämmössä vähän aikaa. kaikki ovat tulleet syötyä. Muutamia pitsapallosia olen laittanut pakastimeenkin ja sieltä jääkaappiin edellisenä päivänä hyvin suojattuna sulamaan ja kohoamaan.

Pitsapohjaan löytyy ohje esim täältä.

Tässä pitsassa on kastike tehty sauvasekoittimella kokonaisista punaisista säilyketomaateista (1 prk) + paseerattua tomaattia (200 g ) + mausteita; suolaa, sokeria, pitsamaustetta, sipulijauhetta, vähän valkosipulia. Tuli oikein raikkaan makuinen kastike. En siis ollenkaan kuumentanut kastiketta. Minulla tuo määrä kastiketta piisaa 5 normikokoiseen pitsaan. Laitan monasti valmista kastiketta pakastimeen kertaerissä, niin ei aina tartte alusta lähtien kaikkea tehdä.

IMG_20220524_192717.jpg

Tämän pitsan täytteenä pitsakastikkeen ja pitsajuustoraasteen päällä on tonnikalaa, pannulla paistettuja broilerinfilesuikaleita aika reilusti maustettuna, katkarapuja, sinihomejuustoa, herkkusieniä ja vähän mozzarellaa. Kokeilin paistaa tämän pitsan tasalämmöllä alimmalla tasolla 275 asteisessa uunissa. Hyvin paistui pohjakin.

IMG_20220524_223506.jpg

Meistä oli hyvää pitsaa.