Ylensä paistan jouluaaton aamuna annoksen torttuja... mutta nyt päätinkin tehdä ne jo tänään... samalla tein torttutaikinasta luumu- ja persikkatäytteellä kamman mallisia leivonnaisia. Minä tykkään myllyn paras taikinasta, joten sitä paistoin molemmat leivonnaiset...
.. joulutorttuja kahdella leikkaustavalla .... pysyvät ihan hyvin kiinni ilman munalla läträämistä, kunhan vaan kunnolla nipistää taikinasuikaleet keskeltä toisiinsa kiinni...
... ja tässä muutamia torttuja paistettuna jäähtymässä leivinritilän päällä.... itse tykkään kyllä myös oikealla puolellla olevasta mallista...
... ja tässä kampojen teosta kuvia...
painelin torttutaikina paloja hieman ohuemmiksi ja täytettä keskelle, ja reunoihin kananmunaa jotta pysyy kiinni paremmin, sitten taitto kaksinkerroin ja sormin painallus sakarakohdista ennen leikkamista ja vasta sitten leikkaa sakarat veitsellä ja taivuttaa kampaa hieman kaarelle ...
... munalla voitelun jälkeen laitoin luumutäytteisiin kampoihin mantelirouhetta koristeeksi ja persikkatäytteisiin raesokeria...
... tässä kammat paistettuina jäähtymässä....vaikka täyte hieman pursui kampojen sisältä niin ne pysyivät yllättävän hyvin kiinni... jos ei leikkaa ihan noin pitkälle kampojen sakaroita kuin minä tein, ( vaikka kyllä yritin leikata varovaisesti eli ei ihan täytteeseen asti ...) niin täyte ei pursua ulos...
Kommentit