Lohirilletteen iskin heti silmäni bongatessani sen Rouva Raadelmasta-blogista. Myös esim Herkut.net-sivustolta lohirilleten ohje löytyy. Lisukkeena tässä ohjeessa on roseepippurimousse....sekin on kokeiltu. Ihan ok.
Tähän riletteen on laitettu aika vähän kylmäsavulohta vuokaan, laittakaa te enemmän, niin tulee kauniimpi rillette.

SAVULOHIRILLETTE
(isohko annos, riittäisi varmasti 8 ruokailijalle)

300 g kylmäsavulohta viipaleina (vuoan vuoraamiseen)
600-800 g lämminsavulohta fileenä
1 kpl limetti
nippu hienonnettua tilliä
1,5 dl smetanaa
3 kpl liivatelehteä
0,5 dl kuivaa valkoviiniä (tai vettä tai kalalientä)
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
sitruunapippuria
sitruunan mehua

Vuoraa noin 8 dl:n leipävuoka ensin kelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla. Revi lämminsavulohi sormin pieniksi palasiksi, ja lisää joukkoon limetin mehu, hienonnettu tilli, pippurit, suola, sitruunamehu ja smetana.

Liota liivatelehtiä kylmässä runsaassa vedessä n. 10 min. Kuumenna valkoviini ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä kuumaa liivatelientä hetki ja kaada se sitten lohiseokseen samalla sekoittaen. Lisää mustapippuria ja suolaa makusi mukaan.

Laita lohirillette vuokaan kylmäsavulohiviipalieden päälle. Tasoita pinta tasaiseksi.  Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna rilleten hyytyä seuraavaan päivään ( kevyen painon alla). Kumoa rillette vuoasta ja leikkaa se viipaleiksi.