Cannelonipaketti on odottanut käyttöä jo ainakin kuukauden kaapissa....eilen sitten vihdoin ja viimein tein canneloneja. Ohjeen otin  cannelonipakkauksesta, mutta ohje löytyy myös tämän linkin takaa Myllyn paras -sivuilta. Joitakin muutoksia ohjeeseen tein kotoa löytyvien raaka-aineiden takia... ja tässä kuvassa on ohje tehty pikkasen reiluna puolikkaana.

1694829.jpg

Tässä Myllyn parhaat sivuilta kopioitu ohje, josta minä tein siis vain noin puolikkaan annoksen.

Laitan sulkuihin tekemäni muutokset, vaikka ohjeesta tuleekin sekavampi...

Herkkucannelonit (jauhelihatäytteiset cannelonit)

1

pkt

Myllyn Paras Cannelloneja

 

Jauhelihakastike-täyte:  

500

g

jauhelihaa

200

g

pakastesipulikuutioita

3-4

valkosipulinkynttä ( minä laitoin vain yhden)

1

porkkana raasteena (en laittanut ollenkaan)

2-3

dl

vettä

1

lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia

2-3

rkl

mietoa salsakastiketta (laitoin tomaattipyrettä)  

½

tl

valkopippuria

1

rkl

oreganoa

1

rkl

basilikaa (en laittanut, tilalle vähän pitsamaustetta ja paprikajauhetta)

100

g

juustoraastetta (laitoin emmentalia)

 Päälle:  
 2½

dl

ruoanvalmistuskermaa 1 tlk (laitoin 3 juuston ruokakermaa ja enemmän)

 1

tlk

tomaattimurskaa (400 g)

50 - 100

 g

juustoraastetta (laitoin emmentalia)

Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.

Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.

Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska sekä ripottele juustoraaste.

Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.

VINKKI: Vaihtelua saa käyttämällä jauhelihan tilalla broilerinjauhelihaa tai jauhettua kalaa. Käytä tällöin kana- tai kalaliemikuutioita tai fondia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kyökkipiika Katin blogista löytyy hyvä kuva cannelonien täyttämisestä pursottamalla. Minä täytin ihan vaan pikkulusikalla ja koska tekemäni määrä oli noin pieni, en kokenut työvaihetta hankalana... Päälle laitettavaa kermaa laitoin enemmän ja koska syöjät tulivatkin myöhemmin, jouduin pitämään ruokaa folion alla uunissa, joten laitoin cannelonien päälle vielä reilun dl maitoakin....ja olisivat voineet olla vaikka hieman kosteampia syödessä....tai meillä tykätään vaan sellaisista.

Hyvin maistuivat cannelonit miehille, vaikka hieman pelkäsin..... iltasellakin mies vielä sanoi että olivat hyviä .... meitä söi siis kolme syäjää tuosta reilusta puolikkaasta kuvassa olevasta vuoallisesta ( ja vielä 3 cannelonia jäikin...)