CIMG6121.jpg

Nähtyäni täällä kirjoituksen kaali-pekonipadasta, oli minunkin sitä päästävä pian tekemään. Noh, aikaa mnei muutama kuukausi, mutta mielessä ohje oli monasti.Itselläni kaaliruokiin tulee yhdistettyä  lihaksi jauhelihaa, possun suikalelihaa tai mausteisia  makkaroita, siksikin tällainen pelkkä pekoninen versio houkutti. Ja jos tykkää pekonista ja kaalista, niin eihän tämä voi olla muuta kuin hyvää, eihän?

CIMG6100.jpg

Näin valmistui kaali-pekonipata Mimmin keittiössä....

Kaali-pekonipata

340 g pekonia

1 iso  keltasipuli

2-3  pulleaa valkosipulinkynttä

noin 1½ kg valkokaalia

3 isoa porkkanaa

1 iso punainen suippopaprika

3 dl lihalientä (= vettä ja puolikas lihaliemikuutio)...nestemäärä tuntuu alussa vähältä, mutta ihan heti ei kannata enempää laittaa

soijakastiketta (aluksi noin ½ rkl)

suolaa (aluksi vajaa1 tl)

paprikajauhetta (aluksi 1 tl)

muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

kuivattua meiramia (aluksi 1 tl)

loraus siirappia

 

Tee kaikki esivalmistelut....

Kuori sipuli ja hienonna se.

Puhdista valkokaali ja leikkaa se suikaleiksi/kuutioiksi....älä kuitenkaan ihan kauhean ohuiksi paloiksi

Kuori porkkanat ja leikkaa ne halutun mallisiksi (lantti/viipale, kuutio, suikale)

Leikkaa pekoni suikaleiksi.

 

Kuullota pekoni pannulla ja siirrä kattilaan.

Kuullota sipulit pannulla ja siirrä kattilaan.

Lisää kattilaan kaali ja porkkanat, lihaliemi ja mausteet.

Anna ruoan kypsyä noin ½ tuntia kannen alla välillä sekoitellen.

Lisää sitten paprikasuikaleet sekaan pehmiämään....hauduttele kypsäksi.

Sekoita pataruokaa kypsymisen aikana ja tarkista makua. Lisää mausteita oman maun mukaiseksi.

CIMG6104.jpg

Nestemäärä tuntuu aluksi kovin vähäiseltä, mutta minulla se on kyllä piisannut...varsinkin jos tekee padan pehmeämmästä varhaiskaalista/syksykaalista. ja jos padasta meinaa tulla liian kuivaa, helppohan siihen on vettä hieman lisätä.

CIMG6112.jpg

Tällä kertaa tein kaalipadan jo syöntiä edeltävänä iltana ja kotiuduttuani kuntoutuksesta se vain lämmitettiin. Kaaliruoista tykkäävinä tykkäsimme tästäkin paljon. Pelkkä pekoninen versio kaalipadasta tuo vaihtelua jauhelihaversiolle, mitä tulee yleensä tehtyä.