IMG_20210827_123517.jpg

Tässäpä ohje nopeatekoiseen kaali-pekonipataan. Porkkanan laitoin raasteena, vaan jos siitä ei tykkää, niin paloittelee ne pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi lanteiksi, jolloin ne pitää laittaa heti yhtä aikaa kaalin kanssa kypsymään. Lihaksilaitoin tällä kertaa paistettua pekonia, vaan tokihan makkara, siskonmakkarat, erilaiset paistetut jauhelihat kävisivät tilalle. Mulle itelleni tällainen kaalipata maistuisi vaikka lihan jättäisi kokonaan poiskin.

Tälleen minä pienen määrän kaali-pekonipataa tein.

Kaali-pekonipata

3 dl vettä (aluksi)

lihaliemifondi (tai kuutio)

soijakastiketta (aluksi noin 1 tl)

suolaa (aluksi vain ½ tl)

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

paprikajauhetta (aluksi ½ tl)

siirappia (aluksi noin 1 rkl)

kuivattua meiramia (aluksi vajaa 1 tl)

2 pulleaa valkosipulin kynttä raastettuna/hienonnettuna

700 g valkokaali (puhdistamaton paino) -> puhdista ja hienonna

2-3 isoa porkkanaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna

170 g pkt pekonisiivuja -> leikkaa suikaleiksi

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

Pinnalle: sipulin vihreitä varsia tai persiljaa

Valmistaminen

Laita vesi ja mausteet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää paloiteltu valkokaali ja jätä kannen alle kypsymään 10-15 minuutikis.

Rusklista pekonit ja sipulit paistinpannulla ja lisää ne kattilaan.

Lisää porkkanaraaste ja jatka kypsentämistä noin 10 min -> kaali kypsää.

Tarvittaessa lisää vettä.

Tarkista ruoan maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

IMG_20210827_104725.jpg

Ohjeella tulee tämän verran valmista ruokaa. Meillä tästä söi 2 nälkäistä kaaliruoista tykkäävää ruokailijaa ja 1 hyvin pieni annos jäi tähteeksi. Tässä kuvassa ruoka on vastatehtynä, kypsää toki oli. Jäähdytin ruoan nopeasti ja laitoin kylmään pitkän ulkoiluretkemme ajaksi.

IMG_20210827_122204.jpg

Kotia tultua lämmitettiin kaali-pekonipata ruoaksi, jolloin sen rakenne oli vielä mukavampi. Taas kerran on todettava, että kaaliruoka on lämmitettynä melkeimpä parempaa mitä vastatehtynä. Ens kerralla pitää ostaa isompi kaali tätäkin ruokaa varten, niin jäis lämmitettävää toiseksikin kertaa.