Ateriakokonaisuus jo parin viikon takaa....

1249407465_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Porsaankyljykset kermaisessa herkkusienikastikkeessa

(6:lle)

6 kpl porsaankyljyksiä

2 isoa sipulia lohkoina

öljyä ruskistamiseen

5 dl ruokakermaa + 1-2 dl vettä

suolaa, mustapippuria myllystä

1 tl paprikajauhetta

2 rkl soijakastiketta

3 öljyyn säilöttyä valkosipulin kynttä raastettuna

2 rkl sinappia

3 pientä prk herkkusieniviipaleita ilman lientä

Nuiji kyöjykset muovin läpi lihanuijalla tms. Ruskista lihat isolla paistinpannulla, lisää sipulilohkot sekaan ruskistamisen loppupuolella. Lisää pannulle kerma + vesi ja mausteet. Hauduta kyljykset kannen alla kypsiksi. Lisää herkkusienet ja kuumenna ruoka kiehuvaksi. Tarvittaessa kiehauta hetkinen ilman kantta, jotta liemi haihtuu ja sakenee. Tarkista maku.

Lisänä söimme sekalaista salaattia, perunasosetta ja sipulista kesäkurpitsa-tomaattivuokaa. Juomana oli ihanaa punaviiniä, minkä nimeä en tietenkään enää muista Nolostunut