Ateriakokonaisuus jo parin viikon takaa....
Porsaankyljykset kermaisessa herkkusienikastikkeessa
(6:lle)
6 kpl porsaankyljyksiä
2 isoa sipulia lohkoina
öljyä ruskistamiseen
5 dl ruokakermaa + 1-2 dl vettä
suolaa, mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta
3 öljyyn säilöttyä valkosipulin kynttä raastettuna
2 rkl sinappia
3 pientä prk herkkusieniviipaleita ilman lientä
Nuiji kyöjykset muovin läpi lihanuijalla tms. Ruskista lihat isolla paistinpannulla, lisää sipulilohkot sekaan ruskistamisen loppupuolella. Lisää pannulle kerma + vesi ja mausteet. Hauduta kyljykset kannen alla kypsiksi. Lisää herkkusienet ja kuumenna ruoka kiehuvaksi. Tarvittaessa kiehauta hetkinen ilman kantta, jotta liemi haihtuu ja sakenee. Tarkista maku.
Lisänä söimme sekalaista salaattia, perunasosetta ja sipulista kesäkurpitsa-tomaattivuokaa. Juomana oli ihanaa punaviiniä, minkä nimeä en tietenkään enää muista
Kommentit