Joulun pyhinä nautittiin Mimmin keittiössä hyvin perinteisiä (meille) ruokia ja erittäin kohtuudella... minkäänlaista ähkyä ei ruokailujen jälkeen ollut ja makeiden syöntikin jäi ihan minimiin. Juu-u, myös joulusuklaiden.

Omppuja ja mandariineja tuhottiin kylläkin aika monta isoa kulhollista

 

Kuten olen aikaisempinakin vuosina kirjoittanut, minulle piisaisi jouluruoiksi riisipuuro ja sekahedelmä/luumu/rusina tms soppa ja kylmät kinkkuvoileivät (joululimppua tai ruisleipää, enkä edelleenkään tykkää lämpimästä kinkusta ) reilulla sinapilla.... ja kieltämättä kyllä riisipuuroa syötiinkin aika monta kertaa, vaan ei siihen ehtinyt taaskaan kyllästyä...

Kinkuksi paistoin jo torstaina lähes 6 kg luuttoman juhlakinkun ja just piisasi pyhät.... tunnustan paistaneeni eilen illalla jo uuden kinkun. Tosin nyt oli vaan n. 3 kg:n kinkkurulla....se me nautiskellaan kylmänä leivän päällä nyt tulevana viikonloppuna vieraiden kanssa. 

 

Laatikoista porkkanalaaatikon tein itse ja maksa-, lanttu- ja perunalaatikon ostin valmiina. Rosollin tein itse ja hyvää se olikin... keitettyjä luomuporkkanoita + punajuuria + omenaa + maustekurkkua = meidän rosolli. Rosollin kastiketta ei meillä syö kukaan, joten olen luopunut sen teosta jo vuosia sitten...

Karjalanpaistia ( vain lihaa + sipulia + vettä + mausteita)  pitää aina olla laatikoiden kanssa...

 

... muutaman kerran herkuttelin kylmäsavulohi-sienisalaattileivillä.... yksinkertaista ja hyvää.

Makeita herkkuja nautittiin järkyttävän vähän...edes mitään jälkiruokia en tehnyt. Vaan jospa nyt viikonloppuna tulisi tehtyä, sillä saamme vieraita.

Joulutorttuja tein kaupan taikinasta luumumarmeladilla ja niillä sekä pipareilla ja kaneliässillä herkuteltiin kahvin kanssa... pari palaa maustekakkuakin taisi peräti mennä...

Sopivan vähän kun varasi kaikkea, niin eipä tartte nyt miettiä mihin kaikki jämät käyttäisi