Keikauskakku on kuulunut aina lempikakkuihini. Samalla ohjeella saa tehtyä vaikka kuinka monta eri versiota kun vaan vaihtelee pohjalle laitettavia aineksia... minä laitoin tällä kertaa ihan vaan säilykeananasta ja kirsikoita.

1258724.jpg

Keikauskakku

Tasapohjainen noin 2 litran vuoka, halkaisija noin 20 cm -> valmiin kakun korkeus noin 3 cm

vuokaan:

noin 50 g rasvaa

½ - 1 dl fariinisokeria

hyvin valutettuja ananasrenkaita 1 pieni prk

säilykekirsikoita puolikkaina

kakkutaikina:

100 g rasvaa

1½ dl sokeria

2 munaa

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

2½ dl vehnäjauhoja

Valmistaminen:

- voitele kakkuvuoka rasvalla, laita pohjalle paksumpi kerros

- laita fariinisokeri vuoan pohjalle

- ja sen päälle koristeet esim. ananas + kirsikka, muista laittaa koristeet ylösalaisin... jos on sellaisia koristeita että sillä on merkitystä. asettele koristeet mieleiselläsi tavalla.. minä laitoin puolikkiana anansrenkaat, jotta jokaiseen annospalaseen tulee omansa

- vatkaa kakkutaikinan rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi, yhdistä siihen munat ja keskemään sekoitetut kuivat ainekset ja levitä taikina hedelmien päälle vuokaan varovaisesti, jotta koristeet pysyvät paikoillaan

- paista kakkua noin +175 asteeessa ½ tuntia ->... minä jouduin paistamaan lähes 40 minuuttia, tarkista kypsyys keskeltä

- anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia ja kumoa sitten varovaisesti vadille

- tällä ohjeella tehty keikauskakku on mehevä ja aika makeakin, varsinkin jos laitat vuokaan isomman fariinisokerimäärän

- kakusta leikkaa 8 ihan hyvänkokoista palaa

1258725.jpg