CIMG6609.jpg

Harvemmin tulee enää tehtyä ihan perus lihakastikkeita, vaan onhan sitä edes joskus toteutettava syöjän/syöjien toivomuksia.... Tällaista possunlihasoosia tein joitakin kuukausia sitten ja hyvin näytti miehille maistuvan ihan vaan keitettyjen perunoiden ja lisäkesalaatin kanssa. Mulla tämän annoksen söi 2 nälkästä miestä yhellä kerrralla, vaan kyllähän tästä useammalle normaalisti piisaa...

Possu-porkkanakastike

400 g raakaa possun kuutiolihaa (porsaan palapaistilihoja)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

vettä niin että lihat peittyvät

suolaa

soijakastiketta

tomaattipyrettä

mustapippuria myllystä

sinappia

paprikajauhetta

2 isoa (luomu)porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna esim lanteiksi

Maizena ruskeaa suurusta (tai vehnäjauho-vesiseosta) kastikkeen suurustamiseen

ruokakermaa (loraus...vajaa 1 dl)

Ruskista lihat kuumalla pannulla pienessä rasvamäärässä. Siirrä kattilaan + lisää sipuli (voi toki ruskistaakin) ja vettä sen verran että lihat kunnolla peittyvät. Lisää sekaan mausteita. Hauduta lihaa noin 40 min miedolla lämmöllä. Lisää paloitellut porkkanat sekaan kypsymään. Kun liha on mureaa, suurusta kastike suurusteella. Lisää kermaloraus pehmentämään makua ja väriäkin. Tarkista kastikkeen maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

CIMG6613%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Tällä kertaa kastikkeesta syntyi punaruskea kastike. Täältä löytyy vuonna 2009 postaamani vaaleampi kastike höystettynä herkkussienillä ja suolakurkkukuutioilla.