CIMG8322-normal.jpg

Uusimmassa Leivotaan-lehdessä (4/2013) olikin monta kiinnostavaa leipomisohjetta....

Mustikkahillosilmät minikoossa sykähdytti heti ja kun vielä sattui olemaan minivuokiakin niiden tekoon....

Mustikkasilmä kylläkin vaihtui muihin makua antaviin aineksiin...

Ylimmässä kuvassa alimmalla rivillä on makua antavana aineksena nektariinin palanen. Toisessa rivissä olevissa on pelkkä iso vadelma, kolmannessa rivissä on vadelma + kotitekoista mansikka-raparperihilloa ja suurimpaan osaan laitoin silmäksi pelkästään tuota mansikka-raparperihilloa. Kaikki olivat hyviä, voi kun olisi ollut vielä nektariiniversioioon lisäksi jotain kirpakkaa hilloa esim. aprikoosi...

 

 

CIMG8314-normal.jpg

Hillosilmät minikoossa

(n.60 kpl)

1½ dl sokeria

1½ tl leivinjauhetta

4½ dl vehnäjauhoja

1 dl vaniljakastikejauhetta (esim Ekströms)

250 g voita huoneenlämpöisenä

Täytteeksi mustikkahilloa, mansikkahilloa, omenasosetta hedelmän paloja.... mitä nyt haluaakaan laittaa

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita niistä tasainen taikina (ihan käsin saa helposti tehtyä)

Jaa taikina 2 tai 3 osaan ja muotoile niistä pötköt....ja paloittele pieniksi paloiksi niin että paloja tulee noin 60 kpl. Pyörittele palat käsien välissä palloiksi ja laita pellillä (leivinpaperi, etteivät paistu liikaa pohjasta) oleviin minivuokiin. Paina keskelle sormella kuoppa ja täytä kuoppa halutulla täytteellä. Paista pikkuleivät lähes 200 asteisessa uunissa 10-15 min....tarkkaile etteivät tummu liikaa. Jäähdytä ja nauti.

 

CIMG8306-normal.jpg

Tällä kertaa tällaisia.... kaikki olivat hyviä, namskis! Ja todella helppoja tehdä.

Taatusti tehdään meillä uudemmankin kerran, kanssasyöjäkin tykkäsi ..