Jo viikolla ostin paketin raakoja marinoituja broilerin fileitä ( 4 kpl/pkt, hinta lähes 5 e) ajatuksena että teen niistä jonkin sortin uuniruoan. Fileet ovat  pujotettu puutikkuihin enkä halunnut kiskoa niitä poiskaan tikuista, joten päädyin tekemään seuraavanlaisen helpon ja nopean uuniruoan.

Noista lihoista ei kyllä riitä kun vaan kahdelle syöjälle... tai meillä meni jako 2 tikkua miehelle, 1 tikku minulle ja 1 tikku Doralla, jonka mieleisintä herkkua broileri kaikessa muodossa on.

Broilerinfileet riisipedillä

2 dl puuroutumatonta riisiä

5 dl vettä

noin 1 dl pakastesipulikuutioita

1 lihaliemikuutio/broileriliemikuutio tai fondia tms... lisämakua

1 pieni prk herkkusieniviipaleita

½ - 1 prk säilykeananaspaloja ( minä laitoin vain ½ prk, kun oli jämiä sen verran...)

noin 1 dl ruokakermaa (jos tätä ei halua laittaa niin vettä 1 dl enemmän... tai herkkusienien ja ananaksen lientä)

suolaa, paprikajauhetta, curryä

4 kpl broilerin fileitä vartaissa/tikuissa

 

1022891.jpg1022895.jpg

1. Mittaa riisi, vesi, sipuli ja mausteet uuninvuokaan

2. Kypsennä noin 15 min uunissa lähes +200 asteisessa uunissa

3. Lisää sienet, ananakset ja ruokakerma ja broilerivartaat astian reunojen varaan....

4. Kypsennä noin 225 asteisessa uunissa tasalämmöllä kunnes riisit ja lihat ovat kypsiä ( noin 15 min?)

5. Tarkkaile liemen riittävyyttä, jotta riisi pääsee kypsymään ( jostain syystä minun piti lisätä vähän vettä loppupuolella) maistele ja maustele tarvittaessa lisää "petiä"

1022946.jpg

1022883.jpg

Broilerivartaat pysyivät yllättävänkin hyvin astian reunojen päällä... vähän ne kyllä sotkivat astiaa epäsiistin näköiseksi... Tällä kertaa en vaan halunnut laittaa broilerivartaita riisin päälle makaamaan...

Tämä toimi yllättävän hyvin, teen toistekkin! Ja kaikki kolme syäjää tykkäsi kovasti!