CIMG6090.jpg

Eräältä ystävältä sain ämpärillisen puolukoita ja niistä olen nyt lähipäivinä tehnyt vaikka mitä. Pakastimeen ei puolukoista taida yhtään jäädä. Omppuja myös olisi vaikka kuinka paljon vielä käytettäviksi, joten päätin yhdistää nämä 2 ainesta hilloksi.

Dansukkerin sivuilta löytyi ihan passeli ohjekin, vaikka en sitä sen makuisena toteuttanutkaan. Jätin mm mintun pois.Tein alkuperäisen ohjeen tuplana.

Mimmin keittiössä puolukka-omenapahillo syntyi seuraavasti.

Puolukka-omenapalahillo

2 hieman kukkuraa litraa puolukoita

noin 900 g kuorittuja omenoita paloiteltuna pieneksi (meillä oli omenasorvilla kuorittuja ja viipaloitula ja niitä vielä käsin pienensin kattilaan laittaessani)

1 dl vettä (tai makeaa viiniäkin voisi alkuperäisen ohjeen mukaan laittaa)

1 kg hillosokeria

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen kunnes rupeaa kiehumaan. Keitä/hauduta 10-15 min, eli kunnes ainekset ovat pehmenneet. Minä hieman puristelin puolukoita hienommiksi kattilan reunaa vasten. Jäähdytä hillo ja sekoittele vitä muutaman kerran. Pakkaa hillo. Minä laitoin hillon polystyreenirasioihin ja jätin niihin hiemna tilaa, sillä aion pakastaa suurimman osan rasioista.

CIMG5977.jpg

22.9.20 lisätty kuva. Tämän näköisestä seoksesta hillon teko alkoi. Kattilassa on kaikki hilloon tulevat ainekset ja kuumentaminen ihan alussa.

CIMG6086.jpg

10 litran kattilan pohjalla oli vain vähän valmista hilloa. Kuva otettu hillon jäähdyttyä huoneenlämmössä yön yli, muutaman kerran sekoittelin jäähtymisen aikana. Ja on kyllä riittävän sakeaa hilloa moneenkin käyttötarkoitukseen.

CIMG6096-001.jpg

Tämän verran tulee ohjeella valmista ihanan väristä ja makuista puolukka-omenapalahilloa. Liharuokien kylmänä lisäkkeenä ja leipomisessa tullaan tätäkin hilloa meillä käyttämään.

Tänään täyttää Dave 2 vuotta. Alla joitakin lähiviikkoina otettuja kuvia päivänsankarista.

4357.jpg

Dave tykkää loikoilla sohvalla tai kyttäystuolissaan ikkunen edess. Yleensä peitto ja tyynyt pehmusteina, mutta jos lähden kotoa pois, en uskalla jättää Davelle mitään tuhottavaa saataville. Ei kyllä enää mattoja yms tuhoa, mutta oma peitto ja tyyny ovat joskus saaneet möyhennystä.

6310.jpg                                          

Jos ei sada, on Dave aina valmis lähtemään lenkille, ainakin oman porukan kanssa. Koskaan ei tiedä keitä ihania tyttökoiria tulee vastaan. Ja voi kuinka ihanaa, jos Tipsu jtai MInni tulisivat vastaan ja saisi heidän kanssaan hieman jutuskella. Toisien poikakoirien, varsinkaan isojen, kanssa Dave ei oikein tule toimeen. Haluaa ruveta isottelemaan ja räyhäämää. On muutamia poikamäyriksiä, joiden kanssa Dave ja varsinkin Daven mamma haluaaavat jutustella, Penni ja Pablo ovat tykätyimmät.

7202.jpg 

Ystäväperheen takapihalla Daven on hyvä loikoilla ja juoksennella pallojen perässä. Nyt tuli valinnan vaikeus, kun kantoi 3 palloa kirsunsa eteen...

7155.jpg   

Niin hiljaa ei meidän huuvhollissa leipäjuustoa/juustoleipää syödä, etteikö Dave siihen havahtuisi.Yleensä hän saakin muutaman pienen palan herkkuna.

6852.jpg

Sitten jaksaakin taas loikoilla mitä moninaisemmissa asennoissa. Hassua millaisille mutkille koira voikaan itseänsä ihan omasta tahdostaan väännellä. Tällä hetkellä Davella on omana unipeittonaan tuo vieoletti peiitto. Näkyy siihenkin jo tuleen reikiä, onneksi on sen verran viisastunut, ettei enää pureskelemiaan paloja syö. Ja juu, puruluita yms on ihan riittämiin, niiden puutteesta ei ole kyse.

 

7334.jpg

Toissaviikolla hammaslääkärireissulla ostin  Ylivieskasta Davelle uuden pedin. Entinenkin oli ihan ok, siis sitä ei oltu tuhottu pureskelemalla, kuten kaikki sitä edellset. Tämä oli vaan niin täynnä Daven piikkikarvoja, ja koiranhajua/tuoksua, että oli aika ostaa uusi peti. Alkututustumisen jälkeen peti onkin saanut olla ihan paikoillaan meidän makkarissa, missä Dave nukkuu. Ei siis nuku miedän sängyssä, vaan omassa petissään. Nukkuu kyllä olohuoneen sohvalla, muutta hipsuttelee omaan petiisä heti kun minä menen sänkyyn nukkumaan. 

7358.jpg

Vanha peti ja peitot siirrettiin ulkopetiksi ja heti Dave ne löysikin. Laitetaan ulkovarastoon ja jos peti on vielä ok kunnossa ensi kesänä, saa se jatkaa oloaan ulkopetinä.

7311.jpg

Kun on kaunis aurinkoinen ilma, saattaisi Dave olla vaikka koko päivän kattelemassa omasta pihasta mitä ja kuka missäkin liikkuu. Siinä tulevat vahdattua/kytättyä (lue haukuttua) niin pikkulinnut, ruusupensaan lehtien liikkumiset kuin naapuritkin.

7275.jpg

Tämä kuva on otettu noin viikko sitten, kun tulimme Daven kanssa päivälenkiltä ja kävimme hakemassa omenoita puusta säilömistä varten. Daven piti tietenkin saada yksi oma omppu, mitä hän sitten jopa nakersikin, yleensä vaan kantelee ja heittelee, kuten palloja.

Hurjan äkkiä on lähes 2 vuotta mennyt tämän oman arvonsa tuntevan tyypillisen mäykkyherran kanssa. Vuoden takaisista ajoista on hurjasti rauhoittunut ja välillä jopa tuntuisi, että ymmärtäisi puhettakin, vaikka tiettävästi emme mäykkykieltä osaakkaan. Toivottavasti edessä olisi vielä monia yhteisiä vuosia.