CIMG5980.jpg

Helppo ruoka possun kuutiolihoista. Valmistuu uunissa ilman suurempia vahtaamisia. Sekaan voi tietenkin halutessaan laittaa juureskuutioitakin hautumaan. Kuvan mukainen vuoallinen pataa syntyi seuraavasti...

Possunlihapata uunissa

650 g possun raakoja kinkkukuutioita

1 julmetun iso keltasipuli lohkoina

3 laakerinlehteä

10 kpl kokonaisia maustepippureita

suolaa (laita aluksi noin tl ja lisää tarvittaessa lopussa)

soijakastiketta (lorautin reilun ½ rkl)

vajaa tl paprikajauhetta

Laita lihat uunivuokaan mausteiden kanssa. Lisää vuokaan vähän vettä. Anna vuoan olla 200-225 asteisessa uunissa kunnes lihat ovat ruskistuneet. Sekoita muutaman kerran ruskistumisen aikana, jos lihoja on vuoassa paksulti. Lisää vuokaan sipulilohkot ja sekoita ne lihojen sekaan. Lisää vuokaan vettä sen verran että ainekset peittyvät. Laita vuoalle folio/kansi, niin neste ei haihdu. Kypsennä lihapataa noin 150 asteisessa uunissa kunnes liha on oikein mureaa, pehmoista. Minulla ruoka oli uunissa lihojen ruskistamisen jälkeen reilun 2 tuntia ja välillä piti hieman vettä lisätä kypsymisen aikana.... vaan sitten olikin tuloksena oikein ihanan pehmoiseksi hautunutta possua.

CIMG5986.jpg

Lisäkkeeksi possun lihapadalle valmistin ihan tavallista perunasosetta. Minä laitan soseutettujen perunoiden (nykysin käytän tupperin muovista survinta) sekaan nesteeksi vähän ruokakermaa, suolaa ja voitakin joskus. Sipulia en perunasoseeseen käytä.

CIMG5976.jpg

Tässä pääsee esittelyyn ihana kylätuominen, minkä sain jo jokunen aika sitten. Verraton patalappu. Iso kiitos antajalle. Monasti on jo käytössä ollut.

CIMG5990.jpg

Lihapadan lopusta valmistin maukkaan lihakeiton kanssasyöjälle, jonka annoksesta kuvakin on. Mää söin/join tuollonkin lounaalla ihan muuta.

Lihakeitossa on lihapadan loput ja lisäksi vettä, lihaliemikuutio, keltasipulia, palsternakkaa (mistä onkin tullut lähiaikoina suosikkimme monissa ruoissa), porkkanaa, lanttua, perunaa ja ripsaus suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Vaikkei olekkaan kummoisempaa, niin voi että oli hyvää. Minäkin lientä muutaman lusikallisen maistelin.