Joitakin viikkoja sitten olimme taasen kutsuttuna muutaman päivän Rukalla mökkeilemässä. Tässä muutamia ruokakuvia reissusta ja yks kuva ihanasta" karvaturrista"
Saavuttuamme perille oli toiset reissaajat jo tehneet iltapalaa valmiiksi ja voi että maistuikin hyvälle....
Broilerisalaatissa on seuraavaa: keitettyä riisiä, salaattiseosta, kirsikkatomaatteja, pakaste herne-maissi-porkkanaseos kiehautettuna, tuoretta kurkkua ja lihana kananpojan paistettuja minuuttipihvejä (Kariniemi), makuna yrtti-valkosipuli. Lihat olivat pannulla paistettu ja jäähdytyksen jälkeen suikaloitu. Yleensä en lämpene olleskaan valmiiksi marinoiduille lihoille, vaan tämä oli kyllä oikein hyvää salaatin seassa.
Salaatinkastikkeen jokainen pruuttas itse annoksensa pääälle, jos katsoi tarpeelliseksi...
Ja sitten jo perinteiseksi muodostunut ulkofilepihviateria. Soosina taasen pippurista kermakastiketta....eipä ollut nälkä tällaisen aterian jälkeen...
Lihat kypsytettiin taasen kypsiksi, vaan ei kuiviksi.
Jälkkärinä syötiin toscapersikoita vaniljakastikkeen kanssa. Periaatteessa minkä säilykehedelmien päälle vaan voi laittaa samanmoisen kuorrutuksen. Tässäpä ihan ohjettakin, jos vaikka joku innostuisi tekemään...
Toscapersikat
(5:lle)
400-500 g valutettujä säilykepersikoita (tai muita säilykehedelmiä)
Toscakuorrutus:
75 g voita/margariinia
75 g mantelilastuja (voisi hieman sormin murskata) ... tai kuorellisista mantelirouhetta, mitä tykkään tällaisessa käyttää
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (vanilliinikin käy)
1/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl maitoa
Laita valutetut hedelmät uunivuokaan.
Kiehauta kuorrutuksen ainekset kattilassa koko ajan sekoitellen kiehuvaksi ja kääda/levitä heti hedelmien päälle.
Paista n. 200 asteisessa uunissa kunnes kuorrutus saa hieman väriä.
Tarjoa haaleana jäätelön, vaniljakastikkeen tai löysän kermavaahdon kera.
Kiitokset isäntäpariskunnalle kestitsemisestä ja hyvästä seurasta ja Simolle iso kiitos, kun suostui olemaan rapsuteltavana...
Kommentit