Joitakin viikkoja sitten olimme taasen kutsuttuna muutaman päivän Rukalla mökkeilemässä. Tässä muutamia ruokakuvia reissusta ja yks kuva ihanasta" karvaturrista"

CIMG6989-normal.jpg

Saavuttuamme perille oli toiset reissaajat jo tehneet  iltapalaa valmiiksi ja voi että maistuikin hyvälle....

Broilerisalaatissa on seuraavaa: keitettyä riisiä, salaattiseosta, kirsikkatomaatteja, pakaste herne-maissi-porkkanaseos kiehautettuna, tuoretta kurkkua ja lihana kananpojan paistettuja minuuttipihvejä (Kariniemi), makuna yrtti-valkosipuli. Lihat olivat pannulla paistettu ja jäähdytyksen jälkeen suikaloitu. Yleensä en lämpene olleskaan valmiiksi marinoiduille lihoille, vaan tämä oli kyllä oikein hyvää salaatin seassa.

 

CIMG6996-normal.jpg

Salaatinkastikkeen jokainen pruuttas itse annoksensa pääälle, jos katsoi tarpeelliseksi...

 

CIMG7008-normal.jpg

Ja sitten jo perinteiseksi muodostunut ulkofilepihviateria. Soosina taasen pippurista kermakastiketta....eipä ollut nälkä tällaisen aterian jälkeen...

 

CIMG7012-normal.jpg

Lihat kypsytettiin taasen kypsiksi, vaan ei kuiviksi.

CIMG7019-normal.jpg

Jälkkärinä syötiin toscapersikoita vaniljakastikkeen kanssa. Periaatteessa minkä säilykehedelmien päälle vaan voi laittaa samanmoisen kuorrutuksen. Tässäpä ihan ohjettakin, jos vaikka joku innostuisi tekemään...

Toscapersikat

(5:lle)

400-500 g valutettujä säilykepersikoita (tai muita säilykehedelmiä)

Toscakuorrutus:

75 g voita/margariinia

75 g mantelilastuja (voisi hieman sormin murskata) ... tai kuorellisista mantelirouhetta, mitä tykkään tällaisessa käyttää

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria (vanilliinikin käy)

1/4 dl vehnäjauhoja

1/4 dl maitoa

Laita valutetut hedelmät uunivuokaan.

Kiehauta kuorrutuksen ainekset kattilassa koko ajan sekoitellen kiehuvaksi ja kääda/levitä heti hedelmien päälle.

Paista n. 200 asteisessa uunissa kunnes kuorrutus saa hieman väriä.

Tarjoa haaleana jäätelön, vaniljakastikkeen tai löysän kermavaahdon kera.

 

CIMG7007-normal.jpg

Kiitokset isäntäpariskunnalle kestitsemisestä ja hyvästä seurasta  ja Simolle iso kiitos, kun suostui olemaan rapsuteltavana...