Viime torstaina sain eräässä piiip paikassa ihania pyöreitä pikkuleipiä.Ne olivat ihan kuin pieniä lumipalloja. Muistelin nähneeni  niiden kuvan Elämä makeaksi-sivustolla, ihan varma en asiasta kuitenkaan ollut... niinpä kotiuduttuani piti heti asia tarkistaa.... ja niinhän se on että  näiden ihanien palleroiden alkuperäinen ohje löytyy täältä  Ullan sivuilta. Alkuperäisessä ohjeessa pallerot kieritetään mansikkatomusokerissa. Minä halusin näistä lumipallon näköisiä ja käytin ihan tavallista valkoista tomusokeria. Mantelina minä käytin mantelirouhetta enkä mantelilastuja. Myös Pullahiiri  näyttää näitä tehneen hasselpähkinäversiona.

2142720.jpg

Pallerot

( n. 50 kpl )

200 g margariinia tai voita 

1 kananmuna

1 rkl mantelilikööriä

5 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelirouhetta  

1 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

½ tl leivinjauhetta

tomusokeria kypsien palleroiden kierittelyyn 

Pehmitä voi ( = huoneenlämpöinen, pehmeä) ja sekoita kaikki aineet kerralla hyvin sekaisin ( minä sekoitin ihan käsin purselemalla) Sekoita ihan tasainen taikina.

Pyöritä massasta pieniä  palloja ( n. 50 kpl) ja laita leivinpaperin (minä laitoin taas kaksinkertaisen paperin) päälle uunipellille. Pikkuleivät saa laittaa aika lähekkäin, ne eivät leviä paljoakaan uunissa. Annos mahtuu kahdelle pellille oikeinkin hyvin.  

Paista +175 asteessa 15 -20 minuuttia keskitasossa, pallot jäävät pinnaltaan vaaleiksi. Ota pelti pois uunista kun pikkuleipien pohja on hieman ruskistunut.

Kun pallerot ovat jäähtyneet kunnolla, pyöritä ne tomusokerissa ( tai mansikkatomusokerissa, jos haluat hennon vaalean punaisia).

2142722.jpg

Palleroita tehdään kyllä toistekkin.