CIMG0508-normal.jpg

 

Kermainen vaniljakastike

2 dl kermaa + 3 dl maitoa ( tai koko määrä maitoa, jolloin tulee kevyemmän oloista kastiketta)

1 muna

3-4 rkl sokeria

1 kukkura rkl maissitärkkelysjauhoja ( siis valkoista Maizenaa)

2 tl vaniljasokeria (tai vanilliinisokeria)

Mittaa kaikki ainekset kattilaan, sekoita hyvin sekaisin ja rupea sitten kuumentamaan kiehuvaksi ( ei saa keittää iloisesti kuplien, sillä muna muutoin kokkaroituu ja kastike juoksettuu) ihan koko ajan rivakasti sekoittaen (minä teen tämän vaiheen pallovatkaimella)  Kun kastike kiehuu, ota se heti pois kuumalta levyltä ja laita kylmään vesiastiaan kattilan kanssa ja vatkaa/sekoittele kylmäksi.

Jos käytät maustamisessa vanilliinisokeria, lisää se vasta kuumentamisen jälkeen.

Käyttämällä keittämisen aikana oikeaa vaniljatankoa, saa tietenkin ihanan makuisen kastikkeen ja kastikkeeseen tulee mustia pisteitä halkaistusta vaniljatangosta.

Jos käytät nesteeksi maitoa, saat juhlavamman kastikkeen lisäämällä kylmään valmiiseen kastikkeeseen löysää kermavaahtoa. Tarkista tällöin makeuden riittävyys.

 

CIMG0538-normal.jpg

Me nautiskelimme kermaista vaniljakastiketta kanelisen omena-kaurapaistoksen lisukkeena.