CIMG3489-normal.jpg

Broileriruokia tulee tehtyä ainakin kerran viikossa. Muutaman viikon takaa tällainen ateria...

Pekoniin kääräistyä broileria

broilerin ohutleikkeitä (näissä oli jo suolaa jonkun verran )

suolaa

paprikajauhetta

mustapippuria myllystä

pekonisiivuja

rasvaa paistamiseen

Mausta lihat ja kääräise ne pekonisiivuihin. Jos haluat pinnan kokonaan pekonin peittoon, menee yhteen isoon lihaan 2 siivua pekonia. Laita pekonin liitoskohdat aina samalle puolella = pohjapuoli. (Rouhaise vielä mustapippuria pekonin pintaan.) Paista lihat kypsiksi pannulla kaikessa rauhassa.... tarkista lihan kypsyys vaikka tekemällä viilto yhteen lihaan keskelle ja katsomalla onko liha muuttunut valkoiseksi. Älä kuitenkaan kypsennä lihoja kuiviksi. Meillä tykätään oikein ruskistuneesta pekonista, joten paistoin lihat jonkun mielestä turhankin tummiksi.... tosin osa tuosta tummuudesta lihojen pinnalla on rouhittua mustapippuria.

HUOM!  Isompaa määrää tehdessä kannattaa ottaa vain pintaväri pannulla ja laittaa lihat kypsymään uuniin.

 

CIMG3494-normal.jpg

Lisäkkeenä pekoniin kääräistyllä broilerilla oli kermaista riisiä ja kasviksia.

Kermainen lisäkeriisi

1 keltasipuli hienonnettuna

2-3 rkl rasvaa

currya

kypsää pitkäjyväistä riisiä (minulla oli 4-5dl)

ruokakermaa (käytin noin 2 dl)

suolaa

ruohosipulia

pippuria (valko- tai musta)

Freesaa sipuli pannulla, lisää currya sekaan ja pyöräytä sekin rasvassa. Lisää kaikki muut ainekset panulle ja anna kuumentua. Lisää kermaa (+vettä) sen verran että lisuke on mehevää. Tarkista maku.

 

CIMG3502-normal.jpg

Aika tuhtia, vaan niin hyvää...