CIMG0681.jpg

Possunposket, possun purentalihakset, poskilihat, millä nimellä näitä pulleitä pieniä lihapaloja haluaakaan kutsua, ovat odottaneet pakastimessa siskon porukoiden vierailua. Lihat ostin paikallisesta lihakaupasta pakasteena 1 kg pss. Meillehän uunilihan pitää olla todella pehmoista, ylikypsää, joten se ajatus oli näissäkin. Monissa ohjeissa on käytetty jotain alkoholia nesteeksi esim puna- ja valkoviinejä, sherryä, portviiniä, mutta minä en nyt voinut käyttää mitään alkoholia, joten tyyddyimme ihan vaan lihaliemeen nesteenä. Useimmissa netistä löytyvissä valmistusohjeissa on poskien kypsymistapana pitkään uunissa haudutus. Toki näytti olevan myös grillaajien kannattajia. Minä en ole koskaan syönyt possun poskia grillattuna.

 

Minä valmistin possunposket näin:

Possun poskipakkaus oli sulamassa jääkaapissa vuorokauden. Nostin posket lämpiämään tuntia ennen. Jos poskissa olisi ylimääräisiä kalvoja, useimmat varmaan poistaisivat ne. Minusta näissä ei ollut mitään pois leikeltävää.

Ruskistin possunposket (yhteensä 12 kpl) paistinpannulla kahdessa erässä voissa joka puolelta ja laitoin uunivuokaan.

(Sitten ruskistin 1 pkt pekonia aika isoina paloina ja lisäsin lihojen sekaan.... pekoni ei ole ollenkaan välttämätön, hyvää tulee ilmankin)

Sekaan vuokaan laitoin 2 isoa keltasipulia isoina lohkoina, juureksia isohkoina palasina (porkkanaa, palsternakkaa, vähän mukulaselleriä).

Mausteiksi suolaa, kokonaisia mustapippureita, paprikajauhetta, soijakastiketta, valkosipulia, laakerinlehtiä ja hunajaa.

Nesteeksi kuumensin vettä ja liuotin siihen 1 lihaliemikuution. Kaadoin nesteen vuokaan. Sitä pitäisi olla sen verran että lihat just ja just peittyvät.

Hauduttelin lihoja uunissa ensin 200 asteen lämmössä lähes tunnin ja sitten laiton folion vuoan päälle ja hauduttelin 150 asteisessa uunissa noin 4 tuntia eli yhteensä lihat hautuivat lähes 5 tuntia. Juurekset menivät tietty ylikypsiksi, mutta se oli tiedossa oleva asia. Jos haluaa juuresten pysyvän selkeämpinä ruoassa, laittaa ne kypsymään vain reiluksi tunniksi. Kypsymisen loppupuolella maistelin lientä ja lisäsin makuja.

CIMG0675.jpg

Tältä ruoka näytti hauduttuaan lähes 5 tuntia uunissa.

CIMG0675-004.jpg

Liha oli ihanan pehmoista, mureaa.

Pikkasen haarukakkaa kun näytti, niin se hajosi lautasella.

CIMG0695.jpg

Lisänä söimme perunasosetta, pitkiä papuja ja salaattia.

CIMG0689.jpg

Salaattiin laitettiin vihersalaattipohjaa, kurkkua, eri värisiä paprikoita,

verkkomelonia, viinirypäleitä ja ihanan pikkuisia Mozzarellapalloja.