Helppo ruoka toteuttaa isommallekin porukalle. Ja ylikypsä possunliha nyt vaan maistuu niin maar perusteellisen hyvälle...
Ylikypsää possua ja uunikasviksia
n.2kg viljapossun uunilihaa (esim lapaa)
suolaa (n.1½ tl)
paprikajauhetta ( n.1 tl)
valkosipulijauhetta (n.1 tl)
mustapippurirouhetta (n.1 tl)
tummaa siirappia (n. 2 rkl)
(vuoan pohjalle vähän vettä)
Ota lihapala huoneenlämpöön lämpenemään n. ½ tunniksi. Mausta liha reilulla maustemäärillä molemmin puolin ja laita se isoon uunivuokaan. Kypsennä lihaa n. 175 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Reilun tunnin kuluttua, kannattaa vuoalle laittaa kansi/folio päälle. Minulla vuoan pohja näytti kypsentämisen aikana siltä, että oli viisainta laittaa sinne vähän vettä...
Kun kypsymisajasta on tähteenä vielä tunti, laita juurekset/kasvikset lohkoina lihan ympärille vuokaan + ripottele niille vähän mausteita. Vuoan pohjalla oleva pieni määrä mausteista nestettä antaa kasviksille yllättävän paljon makua....minä jo pelkäsin että tuleeko liian suolaisia kasviksia, vaan eihän mitä tullut.
Kasviksina käytin tällä kertaa perunalohkoja, kesäkurpitsaa, sipulia lohkoina, porkkanaa.
Kasviksia sekoittelin varovaisesti muutaman kerran kypsymisen aikana, jotta ne maustuivat liemellä tasaisesti.
Kylläpä kasvikset maustuivatkin ihanan maukkaiksi ja meheviksi samassa vuoassa lihapalan kanssa.
Kommentit