Jo aikaa sitten tein pienen Mette tyttösen ristiäisiin täytekakun ja pienen maidottoman kakun.
Kakussa on 6 munan sokerikakkupohja, ohjeen löydät täältä.
Täyteenä on yhdessä välissä mansikkamousse ja toisessa välissä on säilykeaprikoosia + sitruunanmakuista kermarahkaseosta. Kostutusliemenä on sprite. Kokosin kakun ylösalaisin kelmutettuun vuokaan. Kakku hyytyi kylmässä yön yli ja seuraavana päivänä kumosin kakun tarjoiluvadille ja kuorrutin sen vähälaktoosisella vispikermavaahdolla. kakun alareunaan laitoin rouhittua tummaa suklaata.
Marsipaanikoristeet annoin Meten äidille mukaan rasiassa ja hän laittoi ne kakun päälle ennen ristiäisten alkua.
Tässäpä vielä ohje käyttämääni mansikkamousseen
Mansikkamousse
(yhteen väliin 6 munan kakussa)
1 dl vispikermaa -> vaahdota
1 munaa
½ dl sokeria
½ pientä tlk rahkaa ( eli noin 125 g)
n. 2½ dl soseutettuja mansikoita (pakastemansikoista enin liemi valutettu pois ennen soseuttamista)
vanilliinisokeria
5 esikäsiteltyä liivatelehteä ( esikäsittely = liota liivatteita noin 10 min runsaassa kylmässä vedessä, puserra vesi pois )
+ 2 rkl vettä tai mansikoiden mehua
Valmistaminen:
- vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
- yhdistä vaahtoon mansikkasose
- kuumenna 2 rkl mehua kiehuvaksi ja lisää siihen esikäsitellyt liivatelehdet -> liukenevat
- yhdistä liivateseos heti mansikka-munavaahtoon
- lisää rahka ja viimeisenä kermavaahto seokseen
- tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta ja vanilliinisokeria
Maidottomassa kakussa on smanalaiset täytteet sovellettuna. Kermana käytin gogreenin vispikermaa. Tämän pikkuisen kakun kokosin hyytymään kelmutettuun pakastusrasiaan. Päällys on myös maidotonta vispikermaa maustettuna tummalla kaakaolla ja sokerilla. Siitä tuli yllättävän hyvän makuista. Reunoille laitoin koristeeksi mantelirouhetta.
Kommentit