Vaihteeksi pitsaa missä ei ole hiivataikinapohjaa, vaan taikinassa on kohotusaineena leivinjauhe.
Pitsapohja, kohotusaineena leivinjauhe
(pellillinen)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa (kannattaa vähentää....minä laitan ensi kerran korkeintaan 3/4 tl)
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina pöydällä (vehnäjauhoja apuna) ja nosta pellille (leivinpaperin päälle). Yritin taputella taikinaa suoraan pellille mutta siihen taikina oli mielestäni liian tiivistä... täytä pitsa haluamillasi täytteillä ja paista n. 220 asteessa n. 15 min. Varo ettei pala, pohjakin ruskistuu nopeasti kun nesteenä on maito.
Minä laitoin pitsaan täytteeksi;
tomaattipyrettä (ihan vaan tuubista sellaisenaan ja hyvää tuli)
juustoraastetta pyreen päälle
savukinkkua kuutioina
itse paistettua broileria paloiteltuna
katkarapuja
säilykeananasta
pitsamaustetta
ja vielä vähän pitsajuustoraastetta päällimmäiseksi
Syötiin heti tuoreeltaan pitsaa...hyvää oli tällainenkin pitsa.
Olen joskus hirvittävän kauan sitten syönyt pitsaa missä oli leivinjauhepohja ja silloin ei jäänyt kovin positiivinen käsitys.... mutta tämä oli ihan oikeasti hyvää. Pohjan rakenne on hieman erilainen mitä hiivataikinassa. Ensi kerralla laitan tähänkin durum vehnäjauhoja osan. Ihan käyttökelpoinen pohja monien muiden pohjaohjeiden rinnalla....
Kommentit