Vaihteeksi pitsaa missä ei ole hiivataikinapohjaa, vaan taikinassa on kohotusaineena leivinjauhe.

1472400.jpg

Pitsapohja, kohotusaineena leivinjauhe

(pellillinen)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa (kannattaa vähentää....minä laitan ensi kerran korkeintaan 3/4 tl)

2 rkl öljyä

2 dl maitoa

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen öljy ja maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina pöydällä (vehnäjauhoja apuna) ja nosta pellille (leivinpaperin päälle). Yritin taputella taikinaa suoraan pellille mutta siihen taikina oli mielestäni liian tiivistä... täytä pitsa haluamillasi täytteillä ja paista n. 220 asteessa n. 15 min. Varo ettei pala, pohjakin ruskistuu nopeasti kun nesteenä on maito.

1472395.jpg

Minä laitoin pitsaan täytteeksi;

tomaattipyrettä (ihan vaan tuubista sellaisenaan ja hyvää tuli)

juustoraastetta pyreen päälle

savukinkkua kuutioina

itse paistettua broileria paloiteltuna

katkarapuja

säilykeananasta

pitsamaustetta

ja vielä vähän pitsajuustoraastetta päällimmäiseksi

1472399.jpg

Syötiin heti tuoreeltaan pitsaa...hyvää oli tällainenkin pitsa.

Olen joskus hirvittävän kauan sitten syönyt pitsaa missä oli leivinjauhepohja ja silloin ei jäänyt kovin positiivinen käsitys.... mutta tämä oli ihan oikeasti hyvää. Pohjan rakenne on hieman erilainen mitä hiivataikinassa. Ensi kerralla laitan tähänkin durum vehnäjauhoja osan. Ihan käyttökelpoinen pohja monien muiden pohjaohjeiden rinnalla....