Laitoinpas eilen illalla yhdeksän aikaan perunalaatikon uuniin kypsymään täksi päiväksi. Hyvin ehti vielä valveilla oloaikaan kypsyä ja jäähtyä, jotta sain sen jääkaappiin yöksi.
Pekoninen jauheliha-perunalaatikko
(pieni vuoallinen, n. 4 annosta)
8 isoa perunaa kuorittuna ja viipaloituna
400 g jauhelihaa + 2 pientä sipulia + 100 g pekonia hienonettuna
mausteiksi: suolaa, aromat-seosta, paprikajauhetta, jauh. maustepippuria
Munamaito: 5 dl maitoa + 3 munaa + suolaa
Ruskista jauheliha-sipuli-pekoniseos ja mausta. Laita perunat ja lihaseos kerroksittain vuokaan. kaada päälle munamaito. Kypsennä lähes 200 asteessa n. 1½ tuntia, laita loppupuolella lämpöä pienemmälle.
Kerrankin sattuivat mausteet kohilleen...arvatkaas vaan mittasinko minä niitä.... Oli hyvää, ihan peruslaatikkoa. Mausteista tykkäävät voivat laittaa reilummin esim. valkosipulia, chilikastiketta tai yrttejä.
Kommentit