Nopeatekoista ja helppoa kotiruokaa broilerista kastikkeen/höystön muodossa. Valmistui sinä aikana kun spaghettivesi kiehui/pasta kypsyi.
Tälleen valmistui kuvan ruoka.
Broilerikastike/höystö
(meillä tämä piisaa kahteen ihan reilun kokoiseen annokseen)
250 g kanan filesuikaleita (minulla maustamaton)
öljyä/muuta rasvaa lihojen paistoon
1 pieni keltasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kevätsipuli hienonnettuna
2 dl ruokakermaa (minulla 15%)
noin 1 dl vettä (tai kanalientä)
2 minipaprikaa pieninä suikaleina (tai 1 pieni suippopaprika)
mausteita; sitruunapippuri (tai mustapippuri), paprikajauhe, suola, chili
Valmistaminen
Ruskista lihat paistinpannulla kevyesti. Lisää sekaan sipulit kuullottumaan. Lisää ruokakerma ja vesi, sekä mausteet ja anna ruoan kypsyä noin 10 min poreillen ilmann kantta. Lisää pienet paprikasuikaleet (toki nämäkin voi laittaa heti alussa, jos tykkää täysin pehmeästä paprikasta) ja jatka kypsentämistä vielä 5-10 min. Tarkista kastikkeen maku.
Huom! ohjeella tehden ei ruokaan tule paljoa kastikeosuutta, eikä tässä ole tarkoituksella suurusta, vaan tämä on enemmän höystö tyyppinen ruoka. Jos haluat sitä enemmän, lisää vettä ruokaan ja suurusta kastiketta vaalealla maizenasuurusteella tai vehnäjauho-vesiseoksella.
Toisella kertaa riisin kanssa ja toisella kertaa spaghetin kanssa söi mies tästä määrästä.
Kommentit