Tämän pataruoan ohje on ollut jossain lehdessä vuosia, vuosia sitten.... saman tapaista pataruokaa on tehty näköjään aika monessa huushollissa... blogien perusteella... minun markkinapatani näyttää tälläiselta

1003492.jpg

... tässä kuvassa näyttäisi siltä että lientä olisi pataruoaksi vähän turhan paljon....

1003556.jpg

... mutta taas tapahtui ihme ja kannen alla tekeytymisen jälkeen ( reilu 5 min ) ruoka näytti tältä....

... ja markkinapata sisältää: naudan jauhelihaa (350 g), sipulia (1 iso kpl), valkokaalia ( ½ pienestä ), porkkanaa ( 3 kpl ),  makaronia (1½ dl raakaa, laitoin sarvimakaronipussin lopun), vettä, lihaliemikuutio, suolaa, paprikajauhetta, maustepippuria, meiramia..... vielä kun olisi ollut jotain vihreää.....mut ei ollut!

Muisteleisin että alkuperäiseen markkinapataan kuuluisi vielä pakasteherneitä...hyvää oli tällaisenäänkin.

Tuolla ohjeella tehtynä ruokaa piisaa 3 isonälkäiselle .... 5:lle pikkuruokaselle.

Markkinapadan lisäkkeenä söimme sokeroitua puolukkasurvosta ja eräältä ystävältä saatua kurpitsasäilykettä.