Tässäpä on yhden sortin rahkalättyja/ohulaisia/syrnikkejä... Pirkan alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Rahkalätyt eli syrnikit
250 g (=2 dl) maitorahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
rasvaa paistamiseen
Sekoita kaikki taikinan ainekset ja anna taikinan turvota väh. 10 min. Paista ohukaispannulla tai isolla paistinpannulla ( esim 3 kpl kerralla) paksyhkoja ohukaisia (miedolla)lämmöllä. Minulla ohjeesta tuli 2 isoa lettupalnnullista = 14 kpl. Tarjoa hillon tai marjojen kera.
Paistamisen aikana rahkaletut kohosivat hauskasti muistuttaen melkeimpä pieniä kohokkaita ...mutta hetken päästä ne sitten laskeutuivat....
Me söimme rahkalätyt mansikkahillon kanssa. Hyviä olivat, jos vaan rahkan happamasta mausta tykkää. Netistä löytyy myös sellaisia rahkalättyjen ohjeita mihin tulee lisänesteeksi maitoa. Olettaisin niiden olevan miedomman oloisia... mutta meistä nämä olivat hyviä, sillä meidän Dora ei huonoa syö ja sekin pisteli poskeensa 1½ pikkulättyä... ehdottomasti teen toistekkin ja silloin massaa voisi vaikka maustaa esim. sitruunalla...
Seuraavan kerran kokeilenkin tehdä rahkalätyt tällä ohjeella....
Kommentit