Tällä kertaa grilliin päätyi possun sisäfilettä, parsoja, keitettyjä uusia perunoita, tomaattia ja nektariinia
Possun sisäfileen puhdistin ja siistin siitä sivulihat Davelle grillattaviksi. Viipaloin lihat ja painoin käsin hieman ohuemmiksi. Mausteseoksessa on vaan mututuntumalla laitettu öljyä, paprikajauhetta, savupaprikaa, mustapippuria, soijakastiketta, sipulijauhetta ja suolaa. Pyöräytin lihat seoksessa ja annoin niiden maustua kylmässä formulakisojen ajan.
Lihaviipaleet olivat sen verran pieniä, että päätin helpottaa kanssasyöjän grillailuja ja tikutin lihat kahteen grillitikkuun, niin pysyivät hyvin paikoillaan ja olisivat helposti liikuteltavissa. Grillaaja oli tyytyväinen.
kaikissa kasviksissa on vain öljyä, suolaa ja mustapippuria.
Nektariinit menivät grilliin puolitettuna ihan sellaisenaan.
Meillä on grillaamisissa selkeä työnjako, grillataampa sitten kaasu- tai brikettigrilillä....minä valmistelen (ja vastailen tarvittaessa kysymyksiin) ja kanssasyöjä huolehtii grillailut. Toki minä törätän varsinkin grillauilujen loppupuolella mukana henkisenä tukena. Näissäkin katsottiin lihan kypsyyttä yhdessä. Meillä pitää possun lihan olla kypsää, ei kuitenkaan kuivaa. Minusta tämä oli ihanaa.
Voi että nuo perunat olivat hyviä. Pyöritelty vain tilkassa öljyä ja maustettu reululla mustapippurilla ja suolalla. Kuorikammoinenkin (siis kanssasyöjä) söi tuollaisenaan.
Nuo pienet fileen sivusta otetut lihapalat ovat Davelle, ne kypsennetään aina ilman mausteita.
Sitten päästiinkin jo syömään.
Minä otin kastikkeeksi jälleen kerran Arlan Thai chili jogurttikastiketta
Pieneksi lisäkesalaatiksi tein tällaisen; eri värisiä paprikoita, kurkkua, ruohosipulia, sipulin vihreitä varsia, basilikaa, kalamataoliiveja, juustoa + sen rasiassa olevaa maustetua öljyä ja vihreää salaattia.
Kommentit