CIMG8257.jpg

Eräänä iltana iski vohveleiden himo, joten ei siinä auttanut muu kuin ruveta niiden paistamiseen. Nämä vohvelit valmistetaan ihan tavallisista perusaineksista, mitkä yleensä kotoa löytyvät. Ohjeella tulee pehmeitä vohveleita. Rapsakoiden vohveleiden ystävät eivät näistä perusta, vaan meille tällaiset maistuvat. Sokeria laitoin taasen vähän taikinaan, sillä meillä nämä syödään ihan ilman makeita lisukkeitta.

Samalla ohjeella tehdyt vohvelit muuntautuvat suolaisille täytteille sopiviksi jättämällä sokerin kokonaan pois tai laittamalla sitä vain ripsauksen.

Vohvelit

(12 kpl)

3 isoa kananmunaa

6 dl täysmaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 hieman kukkura tl suolaa

2 rkl sokeria

4 rkl rasvasulaa

lisäksi tarvitaan paistamisessa muutama rkl öljyä

Valmistaminen

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.

Lisää maito, suola, sokeri ja rasvasula.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa jauhoseos maitoseoksen joukkoon esim. pallovatkaimella.

Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

Kuumenna vohvelipannu/rauta, öljyä kevyesti pannun molemmat puolet, annostele taikinaa kauhallinen keskelle pannun alaosaa. Paista vohvelit kauniin ruskeiksi. Nämä vohvelit jäävät pehmeiksi. Nosta vohveli pois, öljyä pannu ja laita uusi vohveli paistumaan jne.

Tarjoa vohvelit lämpiminä hillon/marjojen kanssa. Lisänä voi vielä tarjota kermavaahtoa tai jäätelöä.

CIMG8274.jpg

Kummasti pino vajui jo kuvauksen aikana.

CIMG8267.jpg

Nämä vohvelit ovat niin pehmoisia, että ne voisi vaikka täyttää rullattuna tai kiepautettuna tuutiksi/tötterösi ja laittaa täyte keskelle.