CIMG1288.jpg

Nopeaa rahkaherkkua, mihin hyödynsin viime syksynä keittelemääni puolukkahilloa ja joulupipareiden loppuja.

Puolukkarahka

(4 annosta jälkkäriksi)

250 g maitorahkaa

2 dl vispikermaa (tai muuta vatkautuvaa)

kukkura dl puolukkasurvosta (minulla oli kotitekoisen puolukkahillon ja survoksen sekoitusta)

sokeria oman maun mukaan

½ dl kaurahiutaleita (pieniä) tai muutama piparkakku rouheaksi hienonnettuna

koristeluun: pikkuleipämuruja (minä hyödynsin joulupipareiden loppuja)

Valmistaminen:

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Yhdistä kaikki ainekset nostellen kuohkeaksi seokseksi.

Laita kaurahiutaleita jämäköittämään seosta (tai laita muutama hienonnettu piparkakku/muu pikkuleipä puolukkarahkan sekaan)

Maistele seosta ja laita makeudet ja puolukan maku oman maun mukaiseksi.

Anna herkun tekeytyä ½ tuntia kylmässä, jos laitat kaurahiutaleita.

Annostele ja koristele pikkuleipämurulla.

CIMG1283.jpg

Jos sattuisi olemaan kinuskikastiketta, niin sekin passaisi tähän herkkuun oikein hyvin.