Nopeaa rahkaherkkua, mihin hyödynsin viime syksynä keittelemääni puolukkahilloa ja joulupipareiden loppuja.
Puolukkarahka
(4 annosta jälkkäriksi)
250 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa (tai muuta vatkautuvaa)
kukkura dl puolukkasurvosta (minulla oli kotitekoisen puolukkahillon ja survoksen sekoitusta)
sokeria oman maun mukaan
½ dl kaurahiutaleita (pieniä) tai muutama piparkakku rouheaksi hienonnettuna
koristeluun: pikkuleipämuruja (minä hyödynsin joulupipareiden loppuja)
Valmistaminen:
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Yhdistä kaikki ainekset nostellen kuohkeaksi seokseksi.
Laita kaurahiutaleita jämäköittämään seosta (tai laita muutama hienonnettu piparkakku/muu pikkuleipä puolukkarahkan sekaan)
Maistele seosta ja laita makeudet ja puolukan maku oman maun mukaiseksi.
Anna herkun tekeytyä ½ tuntia kylmässä, jos laitat kaurahiutaleita.
Annostele ja koristele pikkuleipämurulla.
Jos sattuisi olemaan kinuskikastiketta, niin sekin passaisi tähän herkkuun oikein hyvin.
Kommentit