Arkisia ruokia lisää...

CIMG2049-normal.jpg

Ihan tavallista jauheliha-perunaoselaatikkoa kotitekoisesta muusista. Tein kerralla muusia/perunasosetta ison kattilallisen ja sitä jatkojalostin mm tähän ruokaan. Kauniimpaahan tämä ruoka olisi jos perunasoseen ja lihaseoksen laittaisi kerroksittain, vaan meillä tykätään ruoasta näin yhteen sekoitettuna sekamelskana.

Jauheliha-perunasoselaatikko

n. 1 kg valmista maustettua perunasosetta (saa olla hieman löysempää mitä lisäkeperunamuusi....jos on jämäkkää, löysytä maidolla)

400 g naudan jauhelihaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna

suolaa jauhelihan maustamiseen

paprikajauhetta ( laitoin reilun tl)

mustapippurirouhetta (laitoin n. ½ tl)

1-2 munaa

(pinnalle korppujauhoja  ja voinokareita -> eivät ole välttämättömiä, kylläkin suosittelen)

Ruskista jauheliha + hienonnettu sipuli pannulla ja mausta seos hyvin. Sekoita perunasose ja jauhelihaseos sekaisin (tai kerrosta ne uunivuokaan niin että ensin laitat ½ perunasosessta sitten jauhleihaseoksen ja päälle loput perunasoseesta) ja lisää siihen raaka kananmuna. Maistele ennen tai jälkeen munalisäystä ja lisää tarvittaessa makuja. Laita seos viimeistään nyt uunivuokaan ja tasoita pinta. Lusikan pesällä pintaan voisi tehdä kuvioita lanttulaatikon tapaan. Ripottele pinnalle korppujauho ja laita voi/rasvanokareita. Kypsennä laatikko 175-200 asteisessa uunissa 30-50 min.... riippuen miten hoppu on syömään. Pintarusketuksen voi jokainen säätää mieleisekseen.  Meillä tykätään kunnolla ruskistuneesta rapsakasta pinnasta.

 

CIMG2042-normal.jpg

Kannattaa sitten varoa syödessä sillä laatikko pysyy pitkään todella kuumana...