Piirakkavuoalliseen paistosta tarvitaan....
Kaura-omenapaistos pienellä ruislisällä
n. 10 kotimaista omppua pestynä ja lohkottuna
Päälle seos missä on
125 g voita sulatettuna
1½ dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 tl jauhettua kanelia
3 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisleseitä
-> ainekset sekoitetaan ja laitetaan omenalohkojen päälle. Paistos paistetaan 200 asteisessa uunissa 30-40 min.
Hyvää vaniljakastikkeen ja ihan näin maidonkin kanssa...
tai vaikkapa tämän helpon karamellikastikkeen kanssa
Helppo karamellikastike
3 dl maitoa
3/4 dl fariinisokeria ( tai enemmänkin ?)
1½ rkl maissitärkkelysjauhoa ( tällä tulee parempaa kuin perunajauhoilla)
(1 tl vanilliinisokeria)
Mittaa kaikki ainekset kylminä kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. On valmista, kun on kuplahtanut. Maistele ja lisää halutessasi fariinisokeria ja vanilliinisokeria. Jäähdytä kastike vatkaten sitä aina välillä ihan reilusti.
Kommentit