Piirakkavuoalliseen paistosta tarvitaan....

Kaura-omenapaistos pienellä ruislisällä

n. 10 kotimaista omppua pestynä ja lohkottuna

Päälle seos missä on

125 g voita sulatettuna

1½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 tl jauhettua kanelia

3 dl kaurahiutaleita

1 dl ruisleseitä

-> ainekset sekoitetaan ja laitetaan omenalohkojen päälle. Paistos paistetaan 200 asteisessa uunissa 30-40 min.

Hyvää vaniljakastikkeen ja ihan näin maidonkin kanssa...

tai vaikkapa tämän helpon karamellikastikkeen kanssa

Helppo karamellikastike

3 dl maitoa

3/4 dl fariinisokeria ( tai enemmänkin ?)

1½ rkl maissitärkkelysjauhoa ( tällä tulee parempaa kuin perunajauhoilla)

(1 tl vanilliinisokeria)

Mittaa kaikki ainekset kylminä kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. On valmista, kun on kuplahtanut. Maistele ja lisää halutessasi fariinisokeria ja vanilliinisokeria. Jäähdytä kastike vatkaten sitä aina välillä ihan reilusti.