Appelsiinimurokakku naamioitui tiikerikakuksi. Tällainen kahvikakku vietiin eilen kyläviemisinä....

1242069984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Appelsiini-tiikerikakku

( yksi kookas kakku, paista noin 2 litran vuoassa)

250 g rasvaa

250 g sokeria

4 munaa

250 g vehnäjauhoja (appelsiinin koko? munien koko?  lisää hieman jauhoja ½-1 dl)

2 tl leivinjauhetta

½ appelsiinin oranssi kuori ohuelti raastettuna ja puolikkaan pienen appelsiinin mehu

suklaaraitaan;

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 rkl maitoa/kermaa

1 dl Mariannemurskaa

- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, yhdistä munat vatkaten seokseen, laita välillä hieman jauhoja, jotta taikina ei juoksetu... lisää appelsiinminkuori ja -mehu ja sitten loput jauhot + leivinjauheseos. Erota 1/3 taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe, maito ja Mariannemurska. Laita (voideltuun ja jauhotettuun)vuokaan ensin osa vaaleasta taikinasta sitten suklainen taikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta.

- paista kakku 150 (- 170 ) asteisessa uunissa noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku= kypsä kakku. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tms.

1242070008_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei maltettu ihan kylmäksi edes jäähdyttää.... yksi ohut viipale maisteltiin, vaikka kakku viemisiksi menikin.....

Tällaiset raidat tuli taasen ihan sekoittamatta taikinoita vuoassa mitenkään.... hyvälle maistui appelsiini- ja suklaisen tiikerikakun risteytys.... saan kuulemma tehdä toistekkin.