Appelsiinimurokakku naamioitui tiikerikakuksi. Tällainen kahvikakku vietiin eilen kyläviemisinä....
Appelsiini-tiikerikakku
( yksi kookas kakku, paista noin 2 litran vuoassa)
250 g rasvaa
250 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja (appelsiinin koko? munien koko? lisää hieman jauhoja ½-1 dl)
2 tl leivinjauhetta
½ appelsiinin oranssi kuori ohuelti raastettuna ja puolikkaan pienen appelsiinin mehu
suklaaraitaan;
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maitoa/kermaa
1 dl Mariannemurskaa
- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, yhdistä munat vatkaten seokseen, laita välillä hieman jauhoja, jotta taikina ei juoksetu... lisää appelsiinminkuori ja -mehu ja sitten loput jauhot + leivinjauheseos. Erota 1/3 taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe, maito ja Mariannemurska. Laita (voideltuun ja jauhotettuun)vuokaan ensin osa vaaleasta taikinasta sitten suklainen taikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta.
- paista kakku 150 (- 170 ) asteisessa uunissa noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku= kypsä kakku. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tms.
Ei maltettu ihan kylmäksi edes jäähdyttää.... yksi ohut viipale maisteltiin, vaikka kakku viemisiksi menikin.....
Tällaiset raidat tuli taasen ihan sekoittamatta taikinoita vuoassa mitenkään.... hyvälle maistui appelsiini- ja suklaisen tiikerikakun risteytys.... saan kuulemma tehdä toistekkin.
Kommentit