Aika usein tehdään jonkin sortin uunimunakasta. Sitä syödään meillä niin aamulla, illalla kuin kevyenä ruokanakin esim tuoresalaatin kera. Tälläkin kertaa tein kinkkumunakaan, kun kanssasyöjä sitä paremmin syö mitä esim tonnikala tai katkarapuversiota. Mutta kinkun tilallehan voi jokainen muuttaa mieleisen proteiinin lähteen tai jättää sen kokonaan pois. Hyvää on perusmunakaskin.
Uunimunakas
(meillä tästä leikataan 6 ihan isoa annospalaa, mutta ruokailijoiden nälästä riippuen piisaa 4-6 syöjälle)
6 isoa kananmunaa
1 dl maitoa (vesi, kerma, kermaviili tms.) Tälläkin nestemäärällä tulee vielä ihan jämäkkä munakas, ainakin näin ohuena kypsennettynä
mustapippuria rouheena myllystä muutamia kierroksia
suolaa (laitoin ½ tl)
ripsaus paprikajauhetta
(muita mieleisiä mausteita?)
Munakkaan pinnalle:
noin 50 g kokolihaleikkelettä hienonnettuna
½ isosta suippopaprikasta pieninä kuutioina
jotain vihreää; purjoa, persiljaa, ruohosipulia tai kevätsipulia, kuten minulla on tässä munakkaassa lähes ½ dl hienonnettuna
1 - 2 dl juustoraastetta (tässä on 2 dl, niin sain juuston jämät käytettyä)
Valmistaminen:
Vatkaa kananmunien rakenne kulhossa rikki. Lisää sekaan neste ja mausteet.
Kaada seos voideltuun (tai laita leivinpaperi vuokaan, kuten minä tein) uunivuokaan.
Ripottele munakasseokseen tasaisesti hienonnettu kinkku, paprikan ja kevätsipulin palaset ja ripottele juustoraaste pinnalle
Kypsennä uunimunakasta 200 asteisessa uunissa keskitasossa 15-25 min munakkaan paksuudesta riippuen. Minulla kuvan munakas kypsyi 20 min.
Munaruokia- kategoriasta löytyy muita uunimunakasohjeita esim kinkku-tomaatti-fetaversio
Kommentit