IMG_20210226_104420.jpg

Kahvileiväksi teki mieli tehdä jotain kirpakkaa, joten tein sitruunamuffinsseja.

Ja tein taasen helpolla ja nopealla sekoita-vain-kaikki-ainekset-ohjeella.

Sitruunamuffinssit

(ohjeella tulee 12 kpl  muffinsseja, sopivat paistumaan 12 kpl muffinssipeltiin)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripsaus suolaa

1 iso sitruuna (pese hyvin, raasta ohuesti keltainen kuori ja purista mehu ja siivilöi ja mittaa mehu)

1 dl maitoa + sitruunamehua yhteensä, älä sekoita näitä, ettei maito juoksetu

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

Valmistaminen 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset eli maito, munat, rasvasula, situunanmehu- ja -kuori

Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

Halutessasi kuorruta jäähtyneet leivonnaiset.

Esim täältä Valion sivuilta löytyy hyviä kuorrutuksia.

Tuota tuorejuusto-kermakuorrutusta olen tehnyt ja olikin hyvää, kun tein sitruunan makuisesta juustosta.

IMG_20210226_094547.jpg

Uuniin menivät tällaisina.

IMG_20210226_101314.jpg

Ja pois uunista tulivat tämän näköisinä. Maku on  ihanan raikas, kirpakka, ei äklömakea.