Kahvileiväksi teki mieli tehdä jotain kirpakkaa, joten tein sitruunamuffinsseja.
Ja tein taasen helpolla ja nopealla sekoita-vain-kaikki-ainekset-ohjeella.
Sitruunamuffinssit
(ohjeella tulee 12 kpl muffinsseja, sopivat paistumaan 12 kpl muffinssipeltiin)
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripsaus suolaa
1 iso sitruuna (pese hyvin, raasta ohuesti keltainen kuori ja purista mehu ja siivilöi ja mittaa mehu)
1 dl maitoa + sitruunamehua yhteensä, älä sekoita näitä, ettei maito juoksetu
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2 isoa kananmunaa
Valmistaminen
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää seokseen kaikki muut ainekset eli maito, munat, rasvasula, situunanmehu- ja -kuori
Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.
Nostele taikina muffinssivuokiin esim. kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Vaikka ohuita vuokia laittaisi pellille 2 päällekkäin, on tämä taikina sen verran löysää, ettei pidä kauniisti muotoaan.
Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.
Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseksi. Kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.
Halutessasi kuorruta jäähtyneet leivonnaiset.
Esim täältä Valion sivuilta löytyy hyviä kuorrutuksia.
Tuota tuorejuusto-kermakuorrutusta olen tehnyt ja olikin hyvää, kun tein sitruunan makuisesta juustosta.
Uuniin menivät tällaisina.
Ja pois uunista tulivat tämän näköisinä. Maku on ihanan raikas, kirpakka, ei äklömakea.
Kommentit