Tämän ruoan innoittajana toimi Hyvä terveys lehdessä ollut kuharullien ohje...kuhaa vaan ei ollut käytettävissä, joten tein kalarullat ahvenesta..... ja erilaisiakin näistä tuli....
Katkaraputäytteiset ahvenrullat
300 g ahvenfileitä ( minä käytin 300 g pakastepakkauksen = 4 kpl fileitä)
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
ruohosipulia ( kuivattua)
1½ dl katkarapuja
sitruunanmehua
5 cm pätkä purjoa hienonnettuna
1 dl vettä + 1/4 kalaliemikuutiosta + sitruunanmehua
(voita)
Sulata kalafileet pakkauksen ohjeen mukaan. Minä otin kalat sulamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana. Levitä kalafileet paperin päälle ja mausta ne. Ripottele katkaravut kalafileiden päälle ja rullaa kalafileet tiiviiksi rulliksi. Laita rullat uunivuokaan ja ripottele purjopalat päälle. Valmista liemi kiehauttamalla vesi + maustamalla se( lisamakua antamaan voi laittaa vähän voita) ja kaada liemi kalarullien päälle vuokaan. Kypsennä rullia 200 asteessa 15 -25 min kalarullien koosta riippuen. Minä valelin kypsymisen aikan rullia muutaman kerran vuoassa olevalla liemellä...tiedä sitten turhaanko?
Me söimme katkaraputäytteiset ahvenrullat perunasoseen, pinaattisen munakokkelin ja baby-porkkanoiden kera.
Kommentit