IMG_20220117_125320.jpg

Tämän ruoan tein jo monia viikkoja sitten, vaan päivitykset laahaavat paljon jäljessä saamattomuuteni takia tai juuri silloin kun on ajatellut laittavansa päivityksiä, ei Vuodatuksen sivut toimikkaan, kuten tänäänkin aamupäivällä. 

Minulla oli lihana tässä ruoassa oikein hyvä naudan paahtopaisti, joten ruoka kypsyi nopeasti. Jos ruoan tekee ulko- tai kulmapaistista, on haudutettava pitempään. Sisäpaisti on mureudeltaan samanlaista mitä paahtopaisti.

Mukaeltu stroganoff/srtoganov valmistui alla olevalla ohjeella ja viimeisenä kuva tähderuokamuunnoksesta.

Mukaeltu stroganoff  (lisätty porkkanaa ja paprikaa) uunissa hauduttaen

600 g naudan paahtopaistia pieninä kuutioina

rasvaa lihojen ruskistamiseen

1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna

1 keskikokoinen punainen suippopaprika kuutioina

3 isoa porkkanaa kuutioina

noin 6 dl vettä

noin ½ dl tomaattipyrettä

lihaliemifondi

paprikajauhetta (aluksi ½ tl)

soijakastiketta loraus

mustapippuria myllystä ainakin 6 kierrosta

suolaa/aromisuolaa

________________________________

ruskeaa maizena suurustetta (tai vehnäjauho-vesiseosta)

1 prk smetanaa (tai kermakin käy pehmentämään makua)

1 iso maustekurkku kuutioina (tai suolakurkkuja)

Valmistaminen

Ruskista lihat oikein kuumalla paistinpannulla kahdessa erässä ja siirrä laakeaan uunivuokaan

Kuullota sipulit ja lisää nekin vuokaan.

Lisää vuokaan paprika- ja porkkanakuutiot.

Kuumenna vesi paistinpannulla ja lisää siihen kaikki mausteet ja kaada vuokaan.

Kypsennä paahtopaistista tehtyä ruokaa  vähän alle 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 min….eli kunnes lihapalat ovat kypsiä. Jos käytät lihana naudan ulko- tai kulmapaistia, on ruokaa kypsennettävä pidempään. Tarkista, että ruoassa on lientä ja suurusta se kastikkeeksi. Lisää myös smetana ja suolakurkut (tai laita suolakurkut vasta valmiiseen ruokaan tai vasta annoksien pinnalle) ja anna ruoan olla vielä uunissa noin 15 min. eli kunnes kastike jälleen kiehuu. Tarkista maku.

original_411146ad-af8d-4d63-aae4-2940e60

Tomaattipyreen lisäsin vielä tämän kuvan oton jälkeen. Sitten ruoka meni uuniin kypsymään reiluksi tunniksi. Minulla liha oli paahtopaistia, kypsyi nopeasti. Ulko- tai kulmapaistia käytettäessä, pitää hauduttaa pitempään.

original_386ab803-c959-4f63-b510-3a8f925

Tässä jo kastike suurustettu ja mietin, että laitanko ollenkaan smetanaa...

IMG_20220117_122655.jpg

Laitoin sitten kuitenkin smetanaa vajaan purkillisen. Tämän jälkeen laitoin ruoan vielä hetkeksi uuniin kuumenemaan.

IMG_20220117_122929.jpg

Maustekurkut/suolakurkut laitoin vasta valmiin ruoan pinnalle. Me syötiin kanssasyöjän kanssa kerran ruokaa ohjeen mukaisesti tehtynä ja loput fiksasin toiselle aterialle hieman eri näköiseksi ruoaksi.

original_fe6b2ace-07f7-409d-ad7a-aa96645

Eli tässä on lihakastikkeen loput + lisätty paistettua pekonia ja sipulia ja sekaan laitoin myös valkosipulia, lisää suolakurkkua, mausteita (paprikaa, pippuria, chilikastiketta loraus) ja punaista paprikaa. Syötiin perunamuusin kanssa.