Tämän ruoan tein jo monia viikkoja sitten, vaan päivitykset laahaavat paljon jäljessä saamattomuuteni takia tai juuri silloin kun on ajatellut laittavansa päivityksiä, ei Vuodatuksen sivut toimikkaan, kuten tänäänkin aamupäivällä.
Minulla oli lihana tässä ruoassa oikein hyvä naudan paahtopaisti, joten ruoka kypsyi nopeasti. Jos ruoan tekee ulko- tai kulmapaistista, on haudutettava pitempään. Sisäpaisti on mureudeltaan samanlaista mitä paahtopaisti.
Mukaeltu stroganoff/srtoganov valmistui alla olevalla ohjeella ja viimeisenä kuva tähderuokamuunnoksesta.
Mukaeltu stroganoff (lisätty porkkanaa ja paprikaa) uunissa hauduttaen
600 g naudan paahtopaistia pieninä kuutioina
rasvaa lihojen ruskistamiseen
1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna
1 keskikokoinen punainen suippopaprika kuutioina
3 isoa porkkanaa kuutioina
noin 6 dl vettä
noin ½ dl tomaattipyrettä
lihaliemifondi
paprikajauhetta (aluksi ½ tl)
soijakastiketta loraus
mustapippuria myllystä ainakin 6 kierrosta
suolaa/aromisuolaa
________________________________
ruskeaa maizena suurustetta (tai vehnäjauho-vesiseosta)
1 prk smetanaa (tai kermakin käy pehmentämään makua)
1 iso maustekurkku kuutioina (tai suolakurkkuja)
Valmistaminen
Ruskista lihat oikein kuumalla paistinpannulla kahdessa erässä ja siirrä laakeaan uunivuokaan
Kuullota sipulit ja lisää nekin vuokaan.
Lisää vuokaan paprika- ja porkkanakuutiot.
Kuumenna vesi paistinpannulla ja lisää siihen kaikki mausteet ja kaada vuokaan.
Kypsennä paahtopaistista tehtyä ruokaa vähän alle 200 asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 min….eli kunnes lihapalat ovat kypsiä. Jos käytät lihana naudan ulko- tai kulmapaistia, on ruokaa kypsennettävä pidempään. Tarkista, että ruoassa on lientä ja suurusta se kastikkeeksi. Lisää myös smetana ja suolakurkut (tai laita suolakurkut vasta valmiiseen ruokaan tai vasta annoksien pinnalle) ja anna ruoan olla vielä uunissa noin 15 min. eli kunnes kastike jälleen kiehuu. Tarkista maku.
Tomaattipyreen lisäsin vielä tämän kuvan oton jälkeen. Sitten ruoka meni uuniin kypsymään reiluksi tunniksi. Minulla liha oli paahtopaistia, kypsyi nopeasti. Ulko- tai kulmapaistia käytettäessä, pitää hauduttaa pitempään.
Tässä jo kastike suurustettu ja mietin, että laitanko ollenkaan smetanaa...
Laitoin sitten kuitenkin smetanaa vajaan purkillisen. Tämän jälkeen laitoin ruoan vielä hetkeksi uuniin kuumenemaan.
Maustekurkut/suolakurkut laitoin vasta valmiin ruoan pinnalle. Me syötiin kanssasyöjän kanssa kerran ruokaa ohjeen mukaisesti tehtynä ja loput fiksasin toiselle aterialle hieman eri näköiseksi ruoaksi.
Eli tässä on lihakastikkeen loput + lisätty paistettua pekonia ja sipulia ja sekaan laitoin myös valkosipulia, lisää suolakurkkua, mausteita (paprikaa, pippuria, chilikastiketta loraus) ja punaista paprikaa. Syötiin perunamuusin kanssa.
Kommentit