IMG-20221008-WA0004~3.jpg

Tämän kotoisan täytekakun tein jo aikaa sitten ystäväperheen pienelle prinsessalle synttärikakuksi.

Pohjana kakussa on 8 isosta kananmunasta tehty sokerikakkupohja 0,7 ohjeella. Vehnäjauhojen ohella jauhoiksi laitoin perunajauhoja. Kakku näyttää kuvissa pieneltä, mutta tämä oli iso kakku, mihin tuli 3 täyteväliä. Täytteeksi laitettiin toiveesta mansikka-banaaniseosta ja kermavaahtoa.

IMG_20221008_095641.jpg

Minulta kakku lähti tämän kuvan näköisenä ja perheen äiti oli hommannut nuo keskelle tuleet koristeet ja laittoi ne kakkuun.

IMG_20221007_165506.jpg

Kakussa on 3 täyteväliä ja niissä kaikissa on samanlainen täyte; hyvin valutettuja pakastemansikoita sokeroituna ja niiden sekaan paloiteltu banaania ja tämän täytekerroksen päälle laitoin vispikermavaahtoa (makeutettu vanilja-ja tavallisella sokerilla) Kakun kostutin spritellä.

IMG_20221008_085222.jpg

Kakun päällä on sokeroitua vispikermavaahtoa. Ja ulkonäkö haluttiin pitää hyvin simppelinä. Kermaa käytin kaiken kaikkiaan kakkuun noin 1,5 litraa.

IMG_20221008_095703~2.jpg

Hyvin oli kakku matkannut automatkan syntymäsankarin kotiin. Lasivadin kanssa laitoin kakkulaatikkoon ja sidoin laatikon narulla kiinni. Onneksi sää oli sellainen, ettei säilyvyysasioita tarvinnut pidemmän automatkankaan ajaksi miettiä.

IMG-20221008-WA0005~3.jpg

Kakku oli maistunut syöjille hyvin. Se on aina pääasia.