original_c9421d44-991c-4f33-94dd-69ef50c

Pannupitsoja tehdään säännöllisesti silloin tällöin. Nykyisin enemmän ohutpohjalla muutaman päivän taikinan kylmäkohotuksella. Tässä joitakin pannupitsakuvia.

Pohjana kaikissa on tämä pohjataikina. Tein 3 kertaisen taikinan ja siitä 4 pitsapohjaa, koska tällä kertaa halusin pikkasen ohuemman pohjan.

Pitsakastike oli kotitekoinen tomaatti-paprikapohjainen.

Kaikkiin laitoin mozzarella raastejuustoa pohjalle kastikkeen päällä. Kaikissa on 3-4 täytettä ja pinnalla vielä palamozzarellaa. Yksi pitsa oli tonnikala, toinen kinkku ja kolmas broileripainotteinen + muut täytteet. Broielriversion teen aina oman lempaprin, eli broileri(kana, aura, persikka ja nykyisin laitetaan lähes kaikkiin pitsoihin vähän punasipulia muiden ainesten lisäksi.

Paistossa kokeilin uunimme toimintoa, mitä ohjelehtinen suosittelee pitsan paistolle (eli kuuma ilma ja alalämpövastus), vaan paremmin paistoi ihan tasalämpö tai kiertoilma uunin alimmalla tasolla. Tiedä sitten, kuinka paljon paistumiseen vaikutti pannupitsojen vuoan materiaali? Pohjalle kannattaa tsekata paiston aikana, että saa sieltäkin kunnolla väriä. Meillä tykätään, että pitsan pinnallakin pitää olla kunnolla väriä.

IMG_20211119_194543.jpg

original_a9118079-99d6-4d00-b829-3ba2926

Tähän pannupitsaan laitoin kaikki jämainekset.

IMG_20211119_194706.jpg

Vähän ripsautettiin vielä pitsamaustetta/oreganoa pitsojen päälle paiston jälkeen ja osa syöjistä laittoi vielä viipaloituja jalapenoja pitsapaloihinsa.