Tämä seikastike on superhelppo ja nopea valmistaa. Olen käyttänyt maustamisessa aika vähän  erilaisia valmiita maustetahnoja, nyt kuitenkin muistin ostaa mietoa currytahnaa ( Mild curry paste, Rajah) ja maustoin sillä tämän seikastikkeeen.

2163109.jpg

Curryn makuinen seikastike

400 g pkt pakasteseitä ( sulata ohjeen mukaan)

n. 40 g rasvaa

mietoa curry tahnaa oman maun mukaan

( minä laitoin lähes 3 kukkuraista tavallista teelusikallista, kannattaa maistella ja laittaa ensin varovaisesti ja lisätä suurustettuun kastikkeeseen sitten tarpeen mukaan tahnaa. Tämä määrä tekee aika voimakkaan makuisen kastikkeen)

½ dl vehnäjauhoja

4 dl maitoa ( tai pikkasen yli, jos ei laita ruokakermaa)

½ dl = loraus ruokakermaa ( ei välttämätön)

½ kalaliemikuutiota

suolaa ripsaus ja toinen ripsaus sokeria ja turaus sinappia

Laita seipalat ruokalautaselle, leikkaa palat pienemmiksi ja laita kuvun alle mikroaaltouuniin kypsymään siksi aikaa kun teet kastikepohjan. Sulata rasva, lisää currytahna, kiehauta, lisää vehnäjauhot, sekoita hyvin, lisää kylmä maito+ ruokakerma ja kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan sekoittaen pohjaa myöten. Lisää kalapalat ja mausteita ja  anna kastikkeen hautua muutamia minuutteja hyvin varovaisesti sekoitellen (ettei kalapalat hajoa ).Tarkista maku.

Myös sitruunamehu ja tilli passaisivat varmasti mausteiksi, minä halusin tällä kertaa jättää kastikkeen ihan vaaleaksi.

Ensin ajattelin ja sanoinkin muille syöjille, jotta nyt taisin tehdä ruokaa mikä jää meiltä syömättä....sen verran reilulla kädellä tuli laitettua tuota currytahnaa. Olin kuitenkin onneksi väärässä ja tykkäsimme tästä kastikkeesta, en tätä muuten blogiini olisi laittanutkaan.....