Yhteishyvässä ollut päärynä-kookospiirakka herätti oitis kiinnostuksen ja ohje tuntui heti omalta. Eikä yhtään hinkua tekemiseen hillinnyt Juhlattaren tekemä versio hedelmäisestä kookospiirakasta.

Päärynä-kookospiirakka

Pohja:

4 munaa

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

200 g leivontamargariinia tai voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

3 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 prk päärynäkuutioita ( 400/230g)

Kuorrutus:

100 g leivontamargariinia tai voita

2 dl sokeria

2 dl kuohu- tai vispikermaa

4 dl kookoshiutaleita

Valmistaminen:

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi. Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla. Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle. Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea

Ohjeella tulee pellillinen ei niin kovin paksua piirakkaa..... ainakin 60 cm leveän uunin pellille kannattaa ohje suurentaa vähintään 1.3 kertaiseksi tai jopa puolitoistakertaiseksi...ainakin jos tykkää paksummasta piirakasta