Tällä kertaa keitto sisältää mm. tomaattia, valkosipulia, kaalia, pekonia...
Tomaattinen pekonikeitto
1 litra vettä
400 g tomaattimurskaa
2 lihaliemikuutiota
1 pss peruna & keittokasviksia (pakaste Apetit)
½ pientä keräkaalia paloiteltuna
250 - 300 g pekonia paloiteltuna ( laiton 170 g pss pekonia ja pienen savukinkkupalan )
2 pulleaa valkosipulinkynttä (käytin öljyyn säilöttyjä)
1½ -2 rkl yrttimaustesekoitusta ( pakastekuivattu, Lidlistä ostettua)
½ rkl soijakastiketta
pari kierrosta mustapippuria myllystä
suolaa? ( en laittanut)
persiljaa
Kuumenna vesi ja tomaattimurska kiehuvaksi. Lisää paloiteltu kaali, peruna-kasvisseos ja mausteet. Kypsennä 20 - 30 min. Ruskista sinä aikana pekonikuutiot paistinpannulla, valuta irronnut rasva pois ja lisää pekonit keiton sekaan kiehumaan. Tarkista maku ja sakeus. Minä lisäsin tässä vaiheessa vielä vettä n. 2 dl, olisi ollut turhan sakeaa keittoa ilman nesteen lisäystä. Koristele keitto persiljalla.
Tämä oli meille mieluista keittoa. Ohjeella tulee 5 (-6 ) isoa lautasellista valmista keittoa.
Kommentit