Puolukka-ruispuuro ilman keittämistä/vatkattu puolukka-ruispuuro/puolukka-ruisvaahto ja mitä muita nimiä tällaisella herkulla onkaan. Minä tein nyt puolukkaversiona, mutta ohje toimii myös mustikkaversiona oikein hyvin.
Puolukka-ruispuuro, ilman keittämistä (puolukka-ruisvaahto)
1½ - 2 dl puolukkasurvosta
2 dl ruisjauhoja
½ -1 dl sokeria
ripsaus suolaa
4 dl kiehuvaa vettä
Valmistaminen
Sekoita puolukkasurvos, jauhot, sokeri ja suola. Lisää heti sekoittamisen jälkeen kiehuva vesi ja sekoita seos kunnolla sekaisin. Minä teen tämän vaiheen pallovatkaimella. Jäähdytä seos kylmäksi ja vatkaa sitten kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaamisvaiheessa voi vielä venkslata makua lisäämällä puolukkasurvosta, sokeria, suolaa tai jos puuro tuntuu liian sakealta omaan makuun, voi lisätä tilkan vettä.
Tässä ainekset on sekoitettu ja jätetty jäähtymään. Mätään kaunokaista ei puuro tässä vaiheessa ole.
Jähtynyt seos vatkataan oikein ilmavaksi vaahdoksi. Maistella kannattaa vatmaamisvaiheessa ja makua voi vielä venslata oman maun mukaiseksi.
Me syötiin tätä ihan tällaisenaan, maidon kanssa ja vaniljakastikkeenkin kera.
Täältä löytyy aikaisempi postaus samantapaisesta puurosta tehtynä mustikkaversioksi.
Kommentit