IMG_20211018_200838.jpg

Puolukka-ruispuuro ilman keittämistä/vatkattu puolukka-ruispuuro/puolukka-ruisvaahto ja mitä muita nimiä tällaisella herkulla onkaan. Minä tein nyt puolukkaversiona, mutta ohje toimii myös mustikkaversiona oikein hyvin.

Puolukka-ruispuuro, ilman keittämistä (puolukka-ruisvaahto)

1½ - 2 dl puolukkasurvosta

2 dl ruisjauhoja

½ -1 dl sokeria

ripsaus suolaa

4 dl kiehuvaa vettä

Valmistaminen

Sekoita puolukkasurvos, jauhot, sokeri ja suola. Lisää heti sekoittamisen jälkeen kiehuva vesi ja sekoita seos kunnolla sekaisin. Minä teen tämän vaiheen pallovatkaimella. Jäähdytä seos kylmäksi ja vatkaa sitten kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaamisvaiheessa voi vielä venkslata makua lisäämällä puolukkasurvosta, sokeria, suolaa tai jos puuro tuntuu liian sakealta omaan makuun, voi lisätä tilkan vettä.

IMG_20211018_175826.jpg

Tässä ainekset on sekoitettu ja jätetty jäähtymään. Mätään kaunokaista ei puuro tässä vaiheessa ole.

IMG_20211018_195704.jpg

Jähtynyt seos vatkataan oikein ilmavaksi vaahdoksi. Maistella kannattaa vatmaamisvaiheessa ja makua voi vielä venslata oman maun mukaiseksi.

IMG_20211018_200745.jpg

Me syötiin tätä ihan tällaisenaan, maidon kanssa ja vaniljakastikkeenkin kera.

Täältä löytyy aikaisempi postaus samantapaisesta puurosta tehtynä mustikkaversioksi.