Perunasosetta jäi aterialta tähteeksi, niinpä päätin pyöräyttää siitä sämpylöitä.... jauhoina ruissihtijauhoja, kauraleseitä ja vehnäjauhoja....
Perunasämpylät
6 dl lämmintä vettä
50 g tuorehiivaa
n. 3 dl perunasosetta
1½ tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl ruissihtijauhoja
2 dl kauraleseita
vehnäjauhoja
1½ dl sulatettua rasvaa/pullomargariinia
Lisää käden lämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri, perunasose ja sekoita tasaiseksi. Lisää leseet ja ruissihtijauhot ja alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää rasva alustamisen aikana. Kohota taikina noin ½ tuntia. Leivo sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin ja paista 200-225 asteessa 15-20 min.
... nuo pilkut sämpylöissä on vaan ruohosipulia, koska minä olin maustanut perunasoseen sillä...
... näitä sämpylöitä tuli syötyä luvattoman monta illan aikana...
Kommentit