Perunasosetta jäi aterialta tähteeksi, niinpä päätin pyöräyttää siitä sämpylöitä.... jauhoina ruissihtijauhoja, kauraleseitä ja vehnäjauhoja....

Perunasämpylät

6 dl lämmintä vettä

50 g tuorehiivaa

n. 3 dl perunasosetta

1½ tl suolaa

2 tl sokeria

2 dl ruissihtijauhoja

2 dl kauraleseita

vehnäjauhoja

1½ dl sulatettua rasvaa/pullomargariinia

Lisää käden lämpöiseen veteen hiiva, suola, sokeri, perunasose ja sekoita tasaiseksi. Lisää leseet ja ruissihtijauhot ja alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää rasva alustamisen aikana. Kohota taikina noin ½ tuntia. Leivo sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin ja paista 200-225 asteessa 15-20 min.

... nuo pilkut sämpylöissä on vaan ruohosipulia, koska minä olin maustanut perunasoseen sillä...

... näitä sämpylöitä tuli syötyä luvattoman monta illan aikana...